DIXIT Tarragona ofereix la conferència virtual "Mentoria social a l'àmbit comunitari. L'experiència de Quilòmetre Zero a Tarragona"

 Font:
Dimarts, 30/04/2024
(En línia)

Durant la xerrada es donarà a conèixer el disseny i l'execució de projectes de mentoria social a la demarcació de Tarragona i al mateix temps apropar aquesta metodologia en diferents àmbits d'intervenció per als professionals del treball social.

La mentoria social és una eina de cohesió social que promou relacions entre persones que s’ofereixen voluntàriament i persones que necessiten acompanyament. Per conèixer millor aquesta metodologia, DIXIT Tarragona Centre de Documentació de Serveis Socials ha programat per al 30 d'abril la conferència virtual 'Mentoria social a l'àmbit comunitari. L'experiència de Quilòmetre Zero a Tarragona'.

La xerrada vol apropar la metodologia en diferents àmbits d'intervenció, en un vessant comunitari per als i les professionals dels serveis socials, i donar a conèixer el disseny i l'execució de projectes de mentoria social, especialment en infants i joves, a partir de l'experiència de l'Associació Quilòmetre Zero a la província de Tarragona.

Durant la conferència, les ponents repassaran les metodologies d'intervenció de l'àmbit comunitari, els seus orígens i la seva evolució a Catalunya i Tarragona, i compartiran l'experiència de Quilòmetre Zero a Tarragona com a bona pràctica a partir de dos dels seus programes: Ambtu, de mentoria social per a joves tutelats i extutelats, i Rossinyol, de mentoria social per la transició educativa d'infants migrants o en situació vulnerable.

La xerrada anirà a càrrec de Marina Claverías Fernández, treballadora social i directora de Quilòmetre Zero; Sara Camarasa Ruiz, pedagoga especialitzada en mentoria social i coordinadora del projecte Ambtu, i Elena Gómez Melero, educadora social especialitzada en mentoria social i coordinadora del projecte Rossinyol.

Inscripcions: Activitat virtual. Empleneu el següent formulari abans de les 14 h del dia de l'activitat per rebre l'enllaç i la contrasenya al correu electrònic que indiqueu.

Data: 

Dimarts 30 abr

Hora: 

17:30

Organitzador: 
DIXIT Tarragona
Correu electrònic de l'organitzador: 
dixittarragona.dretssocials@gencat.cat