Donna Haraway estrenarà la Mostra Internacional de Films de Dones

Donna Haraway estrenarà la Mostra Internacional de Films de Dones 2017
Barcelona
Dimecres, 01/03/2017 fins Dijous, 02/03/2017

La biòloga i filòsofa estatunidenca Donna Haraway desgrana un viatge a través de la jungla des de l’antropologia amb perspectiva feminista en un documental i una conversa via Skype que inauguraran la 25ena Mostra Internacional de Films de Dones.

La Mostra Internacional de Films de Dones donarà el tret de sortida a la seva vint-i-cinquena edició amb dues projeccions dedicades a la figura de la biòloga, filòsofa i crítica cultural estadunidenca Donna Haraway. L'1 de març (19 hores) el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (Barcelona) acollirà la projecció de la peça audiovisual "Donna Haraway Reads The National Geographic on Primates" realitzada el 1987 per la televisió Paper Tiger TV. En aquesta, la pensadora desembolica el cabdell de significats que s’acumulen a diferents portades de la revista The National Geographic i desxifra la construcció cultural de la natura. Un viatge a través de la jungla des de l’antropologia amb perspectiva feminista. Després de la projecció, està prevista una conversa via Skype de María Ruido amb Donna Haraway.

I el 2 de març (19 hores), el mateix espai projectarà el retrat audiovisual "Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival". Dirigit el 2016 pel documentalista Fabrizio Terranova - que serà present a la projecció-, el llargmetratge capta els talents de Haraway com a narradora rebel i configuradora d’un univers esperançador (a l’era dels desastres mediambientals, humans, sociopolítics i econòmics) ple de criatures transfuturistes i contes contra la colonització i el capitalisme i per a la resistència. Terranova, instal·lat a casa de Haraway, a California, durant unes setmanes, juga amb la sensibilitat darrera de les explicacions i la vida de la filòsofa donant per resultat un rar, bell i original retrat d’una de les intel·lectuals més lúcides de la nostra contemporaneïtat.

Organitzat per Drac Màgic Cultura Audiovisual i l'Associació Cultural Trentacinc, el certamen se celebrarà de l'1 de març al mes de novembre de 2017.

Data: 

Dimecres 01 març

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Mostra Internacional de Films de Dones