Drets humans a Palestina: diàleg entre el Dr Mustapha Barghouti i Joan Roura

 Font:
Barcelona
Dijous, 09/05/2019

Diàleg entre el dr Mustapha Barghouti i el periodista Joan Roura sobre la vulneració de drets a Palestina.

El proper dijous 9 de maig, a les 19h, el Dr Mustapha Barghouti, metge, activista i polític palestí, i el periodista de TV3 especialitzat en el Pròxim Orient, Joan Roura, conversaran sobre la vulneració constant de drets a què es sotmesa la població de Palestina des de fa més de 60 anys.

El diàleg, d'entrada lliure, tindrà lloc a la Sala 11 de l'edifici de CCOO Catalunya (Via Laietana, 16) de Barcelona.

Sobre els ponents:

Mustapha Barghouti, nascut l'any 1954 a Jerusalem, actualment és secretari general de la Iniciativa Nacional Palestina (INP) i president de la Palestinian Medical Relief Society (PMRS), una organització de metges i professionals sanitaris palestins fundada l'any 1979 que dóna cobertura mèdica a més d'un milió i mig de palestins i palestines que viuen a Cisjordània i Gaza, i amb qui l'ACP fa més de 15 anys que treballa.

L'any 2005, Barghouti va quedar segon en les eleccions presidencials per a l'Autoritat Nacional Palestina, amb un 19'48% dels vots. Llicenciat en Medicina a Moscou, quan va tornar a Palestina l'any 78, es va especialitzar en medicina interna i cardiologia al Maqased Hospital de Jerusalem. El doctor Barghouti és, també, un personatge destacat de l'activisme palestí. L'any 1991 va ser un dels delegats de la Conferència de Pau de Madrid, la qual va ser una temptativa de la comunitat internacional per començar un procés de pau entre Israel i Palestina.

Per la seva part, Joan Roura (Badalona, 1959) és periodista i un dels principals coneixedors de la situació al Pròxim Orient. Des dels anys 80, ha cobert conflictes bèl·lics arreu, com el de Palestina i Israel, o les guerres del Líban i l'Iraq.

Data: 

Dijous 09 Maig

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Associació Catalana per la Pau
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio.acp@gmail.com