Educomunicació Glocal: Seminari d'educomunicació per a la justícia global

Educomunicació Glocal. Font: Plana web de la formació
Barcelona
Divendres, 24/03/2017 fins Dissabte, 08/07/2017

Aquesta formació, organitzada per elParlante i Teleduca, es realitzarà del 24 de març al 18 de juliol. La inscripció es pot fer fins al 20 de març.

L'objectiu del curs és teoritzar sobre distintes pràctiques educomunicatives i compartir-les amb acadèmics i acadèmiques, professionals, entitats i estudiants, amb la finalitat de generar xarxes que puguin potenciar-les a la ciutat de Barcelona i connectar-les amb el món.

La formació, organitzada per Teleduca i elParlante, consta de tres mòduls. Hi ha la possibilitat de cursar només un, dos o tots tres. Les classes es realitzaran els divendres de 16.00 a 20.00 hores i els dissabtes de 9.00 a 15.00 hores.

1r mòdul. Al voltant de l'educomunicació

24 i 25 de març de 2017 / 31 de marc i 1 d'abril de 2017

S'aborden els marcs teòrics claus per comprendre la disciplina de l'educomunicació i vincular-la amb tota la tradició de l'educació i la comunicació per a la justícia global, i també de l'educació i la comunicació popular.
Lloc: Universitat Pompeu Fabra. Campus de la Ciutadella


2n mòdul. Pràctiques i experiències educomunicatives

12 i 13 de maig de 2017 / 19 i 20 de maig de 2017

S'analitzen experiències basades en l'educomunicació. Es tindran en compte iniciatives de Barcelona, Catalunya, Espanya, d'altres països d'Europa i d'Amèrica Llatina. Es convidarà a persones responsables d'aquestes pràctiques per incorporar de primera mà els seus relats i les seves veus.


3r mòdul. El desplegament de projectes educomunicatius a la ciutat

30 de juny i 1 de juliol de 2017 / 7 i 8 de juliol de 2017

S'estudiarà el cicle del projecte en quatre passes: 1) Conèixer l'entorn, identificar necessitats i determinar objectius 2) Dissenyar tàctiques i estratègies d'intervenció 3) Establir i articular metodologies d'implementació i 4) Monitoritzar i avaluar. El mòdul inclou també l'acompanyament del procés de disseny d'un projecte educomunicatiu per a la justícia global que es pugui aplicar a Barcelona, en base a tots els coneixements adquirits al llarg de la formació i contrastats sobre el terreny.

La inscripció és oberta fins al 20 de març.

Data: 

Divendres 24 març

Hora: 

16:00

Organitzador: 
elParlante i Teleduca
Correu electrònic de l'organitzador: 
alfredo@elparlante.es