Eines de gestió i programari lliure

Cartell del curs 'Eines de gestió i programari lliure'
Dilluns, 24/09/2018 fins Diumenge, 07/10/2018
(En línia)

Per què paguem per llicències de programari quan tenim opcions lliures, obertes i gratuïtes al nostre abast? Aquest curs presenta l'abecedari del programari lliure per a entitats!

El programari lliure ens permet substituir els programes de pagament en les nostres entitats. Les comunitats de programari lliure, molt estretament vinculades amb les entitats no-lucratives, faciliten repositoris i fonts segures per descarregar programari lliure i en català.

El programari lliure ofereix una alternativa molt interessant per tal que les entitats facin una migració a cost 0 sense perdre funcionalitats o posar en risc el seu fons documental actual. Alhora, és freqüent equiparar el programari lliure amb programari de baixa qualitat i és important trencar aquesta dinàmica per equivocada.

Coneixerem també les experiències d'entitats que treballen amb programari lliure.

Mitjançant aquesta formació les persones participants coneixeran:

  • les diferents llicències privatives i lliures de programari i de continguts;
  • les alternatives lliures i obertes de programari pel dia a dia de les entitats, i
  • estratègies de canvi a programari lliure.

La cooperativa d'iniciativa social Colectic aposta per la comunicació social i el programari lliure i ofereix formació i acompanyament a altres organitzacions en aquests àmbits. Entre altres, organitza aquest curs, que es desenvoluparà en línia del 24 de setembre al 7 d'octubre de 2018. Té un cost de cinc euros.

Aquesta formació es dirigeix a persones membres, sòcies i voluntàries i altres persones vinculades amb el món associatiu a Catalunya. Concretament, a persones vinculades amb la comunicació i difusió de l'entitat. La inscripció ja és oberta.

És un curs reconegut pel Pla de Formació de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya i s'impartirà a través de l'aula virtual d'aquest.

Programa

  • Tema 1: Tipus de llicències lliure i com utilitzar-les correctament. Conèixer diferents tipus de llicències de programari per ordinadors, mòbils i eines en el núvol, entendre les conseqüències principals de l’ús de les diferents llicències lliures i privatives.
  • Tema 2: On trobar programari lliure? Fonts segures per descarregar programari lliure en català. Repositoris coneguts i segurs de programari lliure que ofereixen l’idioma català, altres repositoris de recursos lliures (imatges, vídeos, música i sons).
  • Tema 3: Programari lliure per l’ofimàtica, la gestió de l'entitat, la comunicació interna i externa, la gestió de projectes, la comptabilitat, etc. Presentació d'eines de programari lliure en les diferents àrees de gestió d’una entitat no-lucrativa, d’on descarregar-les, com instal·lar-les, configuració bàsica i com importar i exportar dades en diferents formats. Ens concentrarem en ofimàtica, navegació, retoc fotogràfic, comunicació, col·laboració en línia, gestió de persones sòcies i voluntàries, gestió de projectes, gestió de persones i gestió econòmica.
  • Tema 4: Experiències d’entitats que treballen amb programari lliure. Presentarem experiències pràctiques d’entitats que han migrat a eines de programari lliure i d’intercanviar opinions.
Data: 

Dilluns 24 set

Hora: 

09:00

Correu electrònic Organitzador: 
hola@colectic.coop
Organitzador: 
Colectic