El model procomú a les cooperatives

https://p2pvalue.eu
Barcelona
Dimarts, 16/07/2019 fins Dijous, 18/07/2019

Coopolis organitza dues sessions formatives al voltant del cooperativisme obert el 16 i el 18 de juliol a l'Escola Lliure El Sol.

Coopolis organitza dues sessions formatives al voltant del cooperativisme obert: El model procomú a les cooperatives, de la mà de cooperatives Femprocomuns i Colectic. Ambdues es realitzaran a l'Escola Lliure El Sol (Av. Drassanes, 3).

La primera sessió serà el dimarts 16 de juliol, de 10h a 13h, amb el títol 'Llicències i coneixement lliure (el model procomú)'. L’economia del procomú es basa en una comunitat que enlloc d’intercanviar al mercat comparteix allò que coprodueix i cogoverna. Internet i les llicències lliures han donat lloc a projectes procomuns de coneixement i tecnologia on la comunitat és oberta i els recursos produïts estan disponibles per tothom. Es plantejarà què es pot compartir dels projectes cooperatius, què es pot utilitzar dels projectes lliures existents; s'aclariran conceptes i dubtes sobre llicències, propietat intel·lectual i drets d’autor. David Gòmez, membre de FemProComuns serà el formador d'aquesta sessió.

La segona sessió, 'Eines digitals lliures: què podem canviar a la nostra organització?', serà el dijous 18 de juliol, de 10h a 13h.

Es pot donar que cooperativitzem la nostra activitat de consum, treball, habitatge, serveis… en base a uns valors de solidaritat, fraternitat, justícia social, mutualització, ajuda mútua, … però que fem servir tecnologies que no van d’acord amb aquests valors, que generen lucre al 1% més ric, que ens generen dependències i/o que ens exploten com a generadors de dades que són privatitzades. Volem identificar-ho, veure en quin punt estem, quines alternatives hi ha i de quina manera podem adoptar-les fent una migració fàcil i no traumàtica. Martina Mayrhofer, membre de Colectic, serà la formadora d'aquesta sessió.

FemProcomuns és una cooperativa integral de consum i treball, sense afany de lucre i d’iniciativa social creada l’any 2017 com a eina estratègica per contribuir en la construcció d’un ecosistema de l’economia del procomú.

Colectic és una cooperativa sense ànim de lucre que utilitza la tecnologia com a eina de transformació social. Ofereix serveis i projectes en quatre àmbits: comunicació, formació, tecnologia social i acció comunitària i educativa.

Les inscripcions es poden realitzar en aquest enllaç.

Data: 

Dimarts 16 jul

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Coopolis
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@bcn.coop