El planter. Programa d’emprenedoria ecosocial

 Font:
Barcelona
Dimecres, 04/10/2023 fins Dimecres, 25/10/2023

Si tens una idea de negoci i vols contribuir a la transformació ecosocial tenim el programa que necessites.

Aquest programa de Coòpolis està dissenyat per acompanyar-te en tot el camí, des de la ideació fins a la creació del teu projecte. El nostre enfocament es basa en l'economia cooperativa, ecològica i regenerativa, perquè creguem que és possible crear projectes amb impacte positiu a l'entorn i la comunitat.

El Planter està dirigit a persones i equips que volen desenvolupar projectes socioeconòmics que incorporin la sostenibilitat ambiental com a part integral de la seva missió.

El programa El Planter consta d'un itinerari formatiu que inclou quatre sessions pràctiques. A cada sessió, t'oferim eines i recursos concrets que podràs aplicar directament al teu projecte.

A més, si ho desitges, proporcionem 30 hores d'acompanyament individualitzat i personalitzat adaptat a les necessitats específiques del teu projecte.

Sessions:

  • Creativitat i Ideació (4/10 - a càrrec de Resilience Earth): En aquesta primera sessió, explorarem la creativitat i la ideació com a eines fonamentals per a l'emprenedoria ecosocial. Abordarem preguntes clau, com a quins reptes vull donar resposta amb el meu negoci i quin és el meu propòsit a la comunitat. També es durà a terme una anàlisi dels reptes actuals i es discutirà com el teu projecte pot servir a un propòsit més ampli i regeneratiu. Desenvolupament Regeneratiu (11/10 - càrrec de Resilience Earth): En aquesta sessió, ens submergirem en el concepte de desenvolupament regeneratiu, que implica la creació de projectes que no només siguin sostenibles, sinó que també tinguin un impacte positiu a l'entorn. Aprendràs a dissenyar el teu projecte de manera que contribueixi a la regeneració de l'ecosistema i a la millora de les comunitats locals.

  • Model de Negoci (18/10 - càrrec de Calidoscoop): A la tercera sessió, ens centrarem en l'aspecte pràctic del teu projecte. Explorarem com crear un model de negoci sòlid i sostenible des del punt de vista econòmic, social i ambiental. Aprendràs a identificar fonts d'ingressos, gestionar costos i dissenyar estratègies per a maximitzar l'impacte positiu del teu projecte.

  • Aliances, Recursos i Pla d'Acció (25/10 - càrrec d'Espai Ambiental): En l'última sessió, abordarem la importància d'establir aliances estratègiques i d'accedir als recursos necessaris per portar a terme el teu projecte. També desenvoluparem un pla d'acció concret que et guiarà en la implementació de la teva idea. Aquesta sessió et proporcionarà eines pràctiques per a crear xarxes de suport i col·laboració que reforcin la teva iniciativa ecosocial.

Data: 

Dimecres 04 oct

Hora: 

16:00

Organitzador: 
Coòpolis
Correu electrònic de l'organitzador: 
andres@bcn.coop