Empreses transnacionals i Drets Humans: El camí cap a les normes vinculants

Pescador davant de les grues de l'empresa TCB a Buenaventura. Font: javiersule.wordpress.com
Barcelona
Divendres, 03/06/2016

Entitats catalanes i organitzacions internacionals participen en aquesta jornada per reflexionar i promoure propostes sobre la responsabilitat exterior de les empreses catalanes.

El divendres 3 de juny tindrà lloc al Parlament de Catalunya aquesta trobada organitzada per Lafede.cat, la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia i la Campanya Pobresa Zero.

Les conseqüències ambientals i socials de les empreses transnacionals demostren que és urgent comptar amb un marc regulador vinculant per a aquestes companyies. L’objectiu d’aquesta jornada és obrir un espai d’acció i reflexió perquè Catalunya esdevingui pionera en aquesta qüestió.

Durant la trobada es donaran a conèixer les conclusions de la delegació catalana que va visitar recentment el municipi colombià de Buenaventura per supervisar l’actuació de l’empresa catalana TCB, acusada de greus impactes socials i ambientals. També es presentarà una proposta adreçada al Parlament i al Govern català sobre la responsabilitat exterior de les companyies catalanes.

Més informació:

  • Dia i horari: Divendres 3 de juny de 9 a 14h
  • Lloc: Parlament de Catalunya
  • Programa de la jornada.
  • Entrada lliure. Cal inscripció prèvia en aquest formulari
Data: 

Divendres 03 juny

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Lafede.cat