Espai públic: transformació social, resistència, creació

L’objectiu és mostrar que l’espai públic és una de les eines per contrarestar aquest autoritarisme i preservar una llibertat cultural. Font: Unsplash.
Tàrrega
Dijous, 05/09/2019

El 5 de setembre, Fira Tàrrega organitza la sessió a la plaça major de Tàrrega.

El proper dijous 5 de setembre a les 20.00 h, Fira Tàrrega organitza l’Espai públic: transformació social, resistència i creació.

La nostra societat és cada vegada més complexa, amb realitats, comunitats i individus molt diversos que conviuen en el dia a dia de les ciutats, molts cops amb dificultats, i amb un ‘univers mirall’ a les xarxes socials.

Amb un autoritarisme latent i el control de les llibertats individuals i col·lectives, la informació arriba sovint de forma esbiaixada i la privacitat és un bé cada cop més escàs.

L’objectiu de la sessió és mostrar que l’espai públic és una de les eines per contrarestar aquest autoritarisme i preservar una llibertat cultural sense censura i amb respecte a les diferents expressions.

L’activitat proposa obrir-se a nous canals, a nous llenguatges, a noves reivindicacions i remarcar l’espai públic com a eina per exercir la creativitat artística, alhora de defensar les llibertats, els drets fonamentals, el respecte, la ciutadania, la convivència i la transformació social.

La sessió serà impartida per Àngels Margarit i Xavier Antich, que conversaran sobre la seva capacitat per acollir la creació artística, el qüestionament de la realitat, el debat social i la transformació.

L’activitat inaugurarà l’edició d’enguany de la Fira Tàrrega amb un format inèdit i agosarat, que va més enllà de les arts escèniques. Aquest any, l’objectiu és assolir un compromís amb la creació artística, el qüestionament de la realitat, el debat social i la transformació.

La fira recull espectacles que reivindiquen una transformació social com ‘Livealone’ que fa un retrat de les adversitats que enfronta un jove de 25 anys per independitzar-se, lluitant contra la gentrificació, l’especulació i la bombolla immobiliària, i d’altres amb un transfons inclusiu com ‘Mission Roosevelt’ que transforma la cadira de rodes en una alegre màquina de guerra on el públic es converteix en protagonisme.

L’acte inaugural de la fira és gratuït.

Data: 

Dijous 05 set

Hora: 

20:00

Organitzador: 
Fira Tàrrega
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@firatarrega.com