Estratègies de solidaritat amb Mèxic des de Barcelona

Mèxic és un dels països més perillosos del món per exercir el periodisme.
Barcelona
Dimecres, 29/05/2019

La biblioteca de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) acollirà el dia 29 la presentació del llibre ‘El silenci no és opció’.

L'acte està organitzat per l'ICIP, la Taula per Mèxic, PBI i l'Ajuntament de Barcelona. Hi participaran, Damián Gallardo, mestre, escriptor i activista empresonat arbitràriament per oposar-se a la reforma educativa.

També hi intervindran, Montse Santolino, periodista i activista, Xavier Giró, professor i director de l'Observatori de Cobertura de Conflictes de la Universitat Autònoma de Barcelona; i Majo Siscar, periodista i membre de la Taula per Mèxic, que presentarà l'informe ‘El silenci no és opció’ sobre el programa ‘Barcelona protegeix periodistes de Mèxic’ de l'Ajuntament de Barcelona.

Gallardo ha estat més de cinc anys a la presó i és un dels 16 presos polítics alliberats pel nou govern. Ve a Barcelona desprès de denunciar l'Estat mexicà davant el Comitè Contra la Tortura de l'ONU a Ginebra, Suïssa.

A mèxic, l'any 2017 es van registrar 25.000 assassinats i hi va haver més de 30.000 persones desaparegudes. En aquest context de violència, les persones activistes i els professionals de la informació, que denuncien públicament vulneracions de drets humans, són dos dels col·lectius més amenaçats en aquest país. Segons l'ONG Reporters Sense Fronteres, Mèxic és un dels països més perillosos del món per exercir el periodisme. L'any 2018 van ser assassinats 9 periodistes.


Data: 

Dimecres 29 Maig

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Taula per Mèxic
Correu electrònic de l'organitzador: 
activitats.icip@gencat.cat