Estrena del documental ‘Qui ha hipotecat el meu ajuntament?’

L'objectiu és mostrar com els veïns i les veïnes són els que acaben pagant la mala praxi dels Ajuntaments. Font: Unsplash.
Barcelona
Dijous, 04/04/2019

El 4 d’abril, l’Observatori del Deute en la Globalització organitza la presentació al Centre Cívic Pati Llimona, Barcelona.

El proper dijous 4 d’abril a les 18.30 h, l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) organitza l’estrena del documental ‘Qui ha hipotecat el meu ajuntament?’.

Escrit i dirigit per Yago Álvarez Barba, el documental relata el declivi del consistori de Jerez fent un recorregut històric pels successius governs, analitzant les claus econòmiques que han portat a l’Ajuntament a una situació financera límit.

Actualment, la ciutat té l’Ajuntament intervingut pel govern central i amb un deute atroç que ha superat els mil milions d’euros.

El documental produït per la formació municipalista de Ganemos Jerez té com a objectiu mostrar com els veïns i les veïnes són els que acaben pagant la mala praxi.

Aquesta és la història de Jerez, però també la de molts altres ajuntaments de tot l’Estat espanyol, com relaten al documental diferents veus de diversos ajuntaments, descrivint pràctiques d’espoli que es repeteixen i que ho han fet de forma sistemàtica al llarg dels anys.

Algunes de les veus són Carlos Sánchez de Madird o David Navarro de Cadis, que narren què es van trobar quan van arribar als consistoris.

La projecció anirà seguida d’un col·loqui amb Yago Álvarez i Santiago Sánchez, de Ganemos Jerez.

El 4 d’abril, el documental s’estrena a Catalunya al Centre Cívic Pati Llimona i el 5 d’abril es tornarà a projectar al Centre Cívic Can Cabanyes, Badalona.

L’entrada per ambdues sessions és gratuïta.

Data: 

Dijous 04 abr

Hora: 

18:30

Organitzador: 
L'Ovservatori del Deute en la Globalització
Correu electrònic de l'organitzador: 
observatori@odg.cat