Formació: 'Ètica de les cures: transformem l’entitat!'

Cartell càpsula formativa "Ètica de les cures: transformem l’entitat!"
Barcelona
Dimecres, 29/03/2023

En aquesta càpsula formativa identificarem els elements clau per incorporar l’ètica de les cures a les associacions i col·lectius i adquirirem eines pràctiques per analitzar i transformar l’entitat.

Les cures estan cada vegada més presents en el dia a dia i, més concretament, en el món associatiu hi ha més voluntat d’incorporar-les en el funcionament intern de les entitats. Ara bé, a vegades no acabem de tenir clar què són exactament o bé, ens trobem amb dificultats i reptes al llarg del procés de transformació interna. A més, el concepte cures és motiu de reflexió en els últims anys i hi ha sensibilitats que proposen redefinir l’ús que es fa d’aquesta paraula.

La formació serà a càrrec d’Esberla, una cooperativa que treballa en els àmbits de la coeducació, la cura comunitària, la sobirania alimentària i la cura organitzacional acompanyant grups i comunitats en processos de transformació interna des del feminisme, l’ètica de la cura i la democràcia profunda.

Continguts de la formació

 • Les cures a les associacions i col·lectius
  • La importància de la perspectiva feminista a les entitats
  • A què ens referim quan parlem de cures a les organitzacions?
  • L’ètica de la cura a l’entitat
 • Eines per incorporar les cures a l’entitat
  • Aprofundiment dels eixos de la guia d’autodiagnosi ‘Sembrant cures’ (Lafede.cat)
  • Identificació dels reptes presents i futurs de l’entitat

Inscripcions

Cal inscriure’s prèviament a través del formulari que trobareu al final de la web del CRAJ. Les inscripcions es tancaran 2 dies abans de la formació i es prioritzaran les persones membres d’associacions i col·lectius de joves.

Data: 

Dimecres 29 març

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona - CRAJ
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@crajbcn.cat