Exploració de dades del projecte 'Dades X Visualitzar X Violència X Dones'

Una mà tocant una pantalla virtual
Barcelona
Dilluns, 08/04/2019

Iniciativa Barcelona Open Data fa una crida perquè professionals de diferents àmbits col·laborin en el projecte 'Dades X Visualitzar X Violència X Dones', que pretén recollir les dades disponibles sobre la violència masclista.

El projecte 'Dades X Visualitzar X Violència X Dones' pretén aportar dades objectives, referenciades i oficials a l'opinió pública, ja que considera que les dades obertes aporten objectivitat al debat públic sobre la violència de gènere. Es troba en una primera fase, en què cerca fonts públiques i fiables de dades sobre la violència masclista. Té en marxa una 'dataton' en línia, per tal que aquesta recerca sigui col·laborativa i, a més a més, dilluns 8 d'abril organitza una activitat presencial a Barcelona: una exploració de dades.

Des d'Iniciativa Open Data i Iniciativa Barcelona Open Data, impulsores del projecte, expliquen que l'exploració de dades és una manera innovadora de treballar en equip amb persones de diferents perfils professionals que permet identificar, buscar i tractar la informació. Se'n faran dues edicions, una a Barcelona i l'altra a Madrid. La de Barcelona es realitzarà dilluns 8 d'abril, de 18.00 a 21.00 hores, al Cibernàrium (C/ Roc Boronat, 117). Per participar-hi, cal inscripció prèvia.

La segona fase consistirà en la validació de les fonts identificades per completar la selecció i classificació de les dades obtingudes. El resultat serà un o diverses col·leccions de dades detallades i ordenades sobre violència de gènere a l'estat.

Data: 

Dilluns 08 abr

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Iniciativa Barcelona Open Data
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@iniciativabarcelonaopendata.cat