Exposició: ‘Dones sense llar. Històries de supervivència’

L'exposició ‘Dones sense llar. Històries de supervivència’ es podrà visitar del 14 de juny al 18 de setembre a la Biblioteca Vapor Vell, de Barcelona. Font: Biblioteca Vapor Vell
Barcelona
Dimarts, 14/06/2022 fins Diumenge, 18/09/2022

El 14 de juny s’inaugura a la Biblioteca Vapor Vell de Barcelona una mostra fotogràfica que recull moments de vida de vuit dones que han viscut al carrer o en situacions d’infrahabitatge. Es podrà visitar fins al 18 de setembre.

Claudia Frontino és l’autora de les fotografies i dels textos que mostren les vides de dones que han sobreviscut a problemes per accedir a un habitatge digne. Testimonis que mostren clarament vides valentes i resilients i que contribueixen a la desestigmatització no només dels seus casos concrets, sinó del dia a dia de moltes altres dones.

‘Dones sense llar. Històries de supervivència’ s’inaugura el 14 de juny, a les 18.30h, a la Biblioteca Vapor Vell, de Barcelona. L’exposició, que es podrà visitar fins al 18 de setembre, forma part d’un projecte més ampli, en el qual hi ha també la publicació de les històries al diari Ara, que va rebre l’any passat el Premi Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social, que atorga l’Ajuntament de Barcelona.

L’acte començarà amb una presentació amb la participació de la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS), Laura Pérez Castaño; la comissionada d’Acció Social, Sonia Fuertes; la presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector, Francina Alsina; la directora de Serveis d’Atenció al Sensellarisme, Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), Carme Fortea; la directora de la Biblioteca Vapor Vell, Mònica Medina, i Claudia Frontino.

Tot seguit, a les 18.45h, es farà una taula rodona sobre l’enfocament de gènere en l’atenció a les persones sense llar. Charo Sillero i Elena Sala parlaran de les accions que en aquests moments es porten a terme Sant Joan de Déu Serveis Socials i Assís Centre d’Acollida. També hi participarà la periodista Claudia Frontino i el moderador serà Albert Sales, expert en sensellarisme.

La tarda es tancarà amb una visita comentada a l’exposició que ha estat dissenyada per l’Agència Talaia i és una producció de Ruido Photo.

‘Dones sense llar. Històries de supervivència’ es podrà veure més endavant a altres biblioteques de Barcelona. Tota la informació sobre l'exposició la podeu consultar al web de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona. Tant l'acte d'inauguració com les visites són gratuïtes i obertes a tothom.

Data: 

Dimarts 14 juny

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Bibliotteca Vapor Vell
Correu electrònic de l'organitzador: 
b.barcelona.vv@diba.cat