Exposició fotogràfica Flaixos del Senegal

Exposició fotogràfica Flaixos del Senegal
barcelona
Dilluns, 21/03/2016 fins Dimecres, 20/04/2016

Andreu Clapés i Flaque presenta una nova exposició fotogràfica "Flaixos del Senegal". La selecció de fotografies són fruit de les aventures que l’autor ha viscut pel fascinant país de l’Àfrica negra.

Fundació Babel Punt de Trobada amb la col·laboració de Babèlia Books & coffees, organitzen la segona exposició de fotografies del Senegal de la mà del fotògraf Andreu Clapés Flaqué (Sabadell 1944), la 4a de l’artista amb la Fundació Babel PDT.

L’exposició, Flaixos del Senegal, té com a missió principal transmetre la bellesa de l’entorn i realitat de l’Àfrica negra per tal de despertar l’interès del visitant, qui podrà adquirir les peces fotogràfiques a un preu solidari, tot col·laborant en la recaptació de fons tan necessària per continuar alimentant els projectes de cooperació internacional que Fundació Babel Punt de Trobada gestiona a Dakar i a Ziguinchor.

L’exposició es podrà visitar a la cafeteria Babèlia (Villarroel 27) del 21 de Març al 20 d’Abril de 2016 i és d’entrada gratuïta. La inauguració serà el dilluns 21 de Març a les 19 h i comptarà amb la presència de l’autor.

La selecció de fotografies que es mostren en aquesta ocasió són fruit de les aventures que l’autor ha viscut pel fascinant país de l’Àfrica negra.

Flaixos del Senegal intenta representar les escenes de la vida quotidiana dels més petits fins als més grans. La càmera ha capturat tots aquest moments a diferents ciutats i pobles del Senegal. El conjunt transmet tota la barreja cultural, espiritual i ètnica que globalment formen un sol poble, acollidor i hospitalari com pocs.

Andreu Clapés és llicenciat en Història i màster en direcció d’empresa per la Universitat de Deusto i per l’EADA. Ha estat director d’escola més de 28 anys i durant els JJOO de Barcelona va ser el director de la oficina d’atenció al voluntariat. Forma part de l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya i de la Federació Catalana de Fotografia. A més és autor de diverses publicacions com: Odilo, campaner del monestir. L’art romànic (Barcelona 1988). Eines, jaciments i formes de vida. La prehistòria (Barcelona 1987). De Barcino a Barcelona (Barcelona 1990). Un programa pedagògic per a la tolerància. Maleta pedagògica (Barcelona 1996). Passejar per ciutat vella, és tope! (4 itineraris pedagògics) (Barcelona 2004), i Mare, t’he deixat a la residència. Vivències d’un filantrop, editat per l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges l’any 2010. I ha estat guardonat amb el Premi de les Lletres Catalanes de la Nit de Santa Llúcia en l’apartat de “Premi Joan Profitós” d’assaig pedagògic de l’any 2003, per l’obra Jo també faig classes a la UAC. Diari d’un director d’escola.

Com a fotògraf Clapés ha col·laborat en diverses mostres a nivell nacional i ha publicat el llibre “Flaixos fotogràfics” on reflexiona sobre el sentit i la transcendència de la fotografia i la influència d’aquesta en la seva vida.

Les obres estaran a la venda a partir d’un donatiu solidari de 10 euros.

Data: 

Dilluns 21 març

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Fundació Babel Punt de Trobada
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@babelpuntodeencuentro.org