Exposició 'Imatges contra l’Oblit. Memòria històrica palestina'

Cartell de l'exposició 'Imatges contra l’Oblit. Memòria històrica palestina' a Santa Coloma de Gramenet.
Divendres, 19/01/2024 fins Diumenge, 25/02/2024

L'Associació SUDS i la Comunitat Palestina de Catalunya organitzen aquesta exposició fotogràfica, que arriba a Santa Coloma de Gramenet, per entendre què está passant a Gaza.

El Museu Torre Balldovina, de Santa Coloma de Gramenet, acull l'exposició fotogràfica 'Imatges contra l'oblit. Imatges contra l'Oblit. Memòria històrica palestina, vivències de la Nakba a Catalunya'. L'exposició mostra la memòria sobre Palestina, de nou palestins residents a Catalunya, a partir d'objectes, documents i fotografies que han guardat. En concret, expliquen la Nakba el 1948, un procés d'expulsió de més de 700.000 palestins que van ser forçats a abandonar les seves llars i ciutats per esdevenir refugiats.

La fotògrafa Ester Pérez Berenguer, de l'Associació SUDS, retrata les nou històries de vida de les nou protagonistes de l'exposició. Les imatges són explicades per persones que van viure la Nakba en primera persona o d'altres que narren l'èxode a través de les memòries dels seus pares i avis, com a refugiats de segona o tercera generació. Tal com asseguren des de l'organització, l'exposició és una oportunitat per entendre què està passant a Gaza.

L'exposició, organitzada per l'Associació SUDS i la Comunitat Palestina de Catalunya, romandrà a Santa Coloma de Gramenet fins al 25 de febrer.

Data: 

Divendres 19 gen

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Comunitat Palestina de Catalunya i Associació SUDS
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@suds.cat