Exposició ‘La Patum al Convent de Sant Francesc'

Exposició La Patum de Berga
Berga
Divendres, 10/07/2020 fins Divendres, 01/01/2021

L’exposició, impulsada per l’Ajuntament de Berga, arriba després que aquest any la Covid-19 hagi provocat la suspensió d’aquest gran acte cultural i lúdic, cancel·lat per primera vegada en 82 anys.

La Patum de Berga, declarada Patrimoni de la Humanitat per l’Unesco l'any 2005, és la gran festa del foc, on les comparses ballen i salten acompanyades per milers de persones, i envoltades de pólvora i música. Però ha estat sempre així? Com és la història de La Patum?

L'exposició ‘La Patum al Convent de Sant Francesc' convida a fer un viatge pel present, amb l’actual comparseria patumaire, però també al passat, amb peces antigues de vestuari, textos, fotografies i vídeos amb so. La mostra, que es podrà visitar fins el gener del 2021, es complementa amb una visita guiada -els dissabtes, amb reserva prèvia- pels diferents espais del barri vell relacionats amb La Patum, així com amb activitats didàctiques i tallers.

Impulsada per l’Ajuntament de Berga amb la col·laboració del Patronat de La Patum, l'exposició arriba després que aquest any la Covid-19 hagi provocat la suspensió d’aquest gran acte cultural i lúdic, cancel·lant La Patum per primera vegada en 82 anys. Per tant, aquesta iniciativa permet als visitants reviure aquest esperit ara malmès per la pandèmia. Les Guites, les Maces, l'Àliga, el Tabal, els vestits dels Turcs i els Cavallets, els Gegants, els Nans i les carotes de Ple, tota la comparseria s'exposa ara al públic.

La mostra està oberta de dimecres a diumenge, de 11h a 14h i de 17h a 20:30h. Les entrades per l'exposició costen 5 euros i es poden comprar al Convent de Sant Francesc, essent gratuïtes per als menors de 12 anys.

Data: 

Divendres 10 jul

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Ajuntament de Berga
Correu electrònic de l'organitzador: 
berga@ajberga.cat