Exposició: L’ozó troposfèric a Catalunya

Cartell de l'exposició 'L’ozó troposfèric a Catalunya'
Vic
Divendres, 20/07/2018 fins Divendres, 27/07/2018

Fins al 26 de juliol es pot visitar l'exposició "L’ozó troposfèric a Catalunya" d'Ecologistes en acció a l'Edifici El Sucre de Vic.

Dintre de la campanya de sensibilització sobre la contaminació per ozó troposfèric, Ecologistes en Acció presenta l'exposició itinerant “L’ozó troposfèric a Catalunya”, mostra que es pot visitar del 16 al 27 de juliol a Vic, gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona.

L’exposició consta de 7 panells que aborden els següents temes:

  • Que és l’ozó, com es forma i el seu moviment pel territori català
  • Quins efectes té sobre la salut humana i vegetal
  • Quines són les fonts dels contaminants precursors de l’ozó (òxids de nitrogen i compostos orgànics volàtils)
  • Mesures a aplicar per reduir la contaminació
  • El projecte CAPTOR de ciència ciutadana. CAPTOR és un projecte finançat pel Programa per a la recerca i la innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea impulsat per la Universitat Politècnica de Catalunya, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Guifi.net i Ecologistes en Acció juntament amb altres ONG ambientals i centres de recerca d’Itàlia, Àustria i França. Un dels seus objectius és establir xarxes de monitoratge amb sensors de baix cost a cases de voluntaris i voluntàries per mesurar aquest contaminant durant els períodes d’estiu, època que assoleix les màximes concentracions a Europa.

Data: 

Divendres 20 jul

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Ecologistes en acció
Correu electrònic de l'organitzador: 
contaminacio@ecologistesenaccio.cat