Exposició 'Prudencia Ayala, presidenta' a Badia del Vallès

 Font:
Badia del vallès
Dissabte, 18/11/2023 fins Dissabte, 09/12/2023

A partir del 18 de novembre i fins el 9 de desembre podeu visitar l'exposició 'Prudencia Ayala, presidenta' a la Biblioteca Vicente Aleixandre de Badia del Vallès.

La Xarxa de LIteratura Salvadorenya de Barcelona conjuntament amb els Comitès Òscar Romero i Huacal, ong de solidaritat amb el Salvador, presenten a partir del 18 de novembre i fins el 9 de desembre l'exposició "Prudencia Ayala, presidenta" a la Biblioteca Vicente Aleixandre de Badia del Vallès.

El dissabte 18 de novembre a les 11 hores tindrà lloc la seva presentació a càrrec de Rosa Sànchez Girona, directora de la revista de solidaritat amb El Salvador "Nàhuat" (https://www.huacalong.cat/revista-nahuat/).

Transcorria la dècada dels anys trenta. El Salvador era un país només per a homes, la dona no existia com a ciutadana: no podia votar ni molt menys optar a un càrrec públic, exiliada del dret a pensar i somiar. Per rebel·lar-se enfront d’aquest estat de coses, a Prudència Ayala l'anomenaven "boja", i va ser objecte de les burles d’alguns pamfletistes de l’època. En aquella província de prejudici i doble moral va sorgir el murmuri d’una veu femenina i el crit d’una demanda pels drets que li corresponien, fins a l’atreviment de llançar-se com a candidata a la Presidència de la República d’El Salvador.

Data: 

Dissabte 18 nov

Hora: 

11:00

Organitzador: 
Xarxa de LIteratura Salvadorenya de Barcelona, Comitès Òscar Romero, Huacal, ong de solidaritat amb el Salvador, Escola Amparo Casamalhuapa de Barcelona
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@huacalong.cat