Exposició virtual: ‘Trans-forma: transitant emocions’

Cartell de l'exposició ‘Trans-forma: transitant emocions’. Font: SUDS
Divendres, 31/03/2023 fins Dimarts, 30/05/2023
(En línia)

Es tracta d’una mostra fotogràfica al voltant de les identitats dissidents organitzada per SUDS, en col·laboració amb la fotògrafa Ester Pérez Berenguer, el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

Set dones, set històries de transició. L’exposició virtual ‘Trans-forma: transitant emocions’, creada per la fotògrafa Ester Pérez Berenguer i produïda per SUDS - Associació Internacional de Solidaritat I Cooperació, neix del treball fet en tallers de fotografia participativa. En ells, un grup de dones trans van manifestar què les preocupava i què volien mostrar a la societat. I ho han fet amb aquesta exposició oberta al públic fins al dimarts 30 de maig. A través de les imatges comparteixen les seves experiències i històries de transició, posant de manifest les lluites i discriminacions a les quals fan front diàriament.

En una societat predominantment binària, el gènere i el sexe sovint queden difosos com un tot associat als genitals, les hormones i uns cromosomes específics. No obstant això, les teories sobre el gènere i el sexe qüestionen aquesta noció, argumentant que el gènere és una construcció social que es pot modificar i que pot no estar alineat amb el sexe biològic.

El projecte posa en relleu que no hi ha trets comuns ni homogenis entre les dones trans, ja sigui en l'aparença, la presentació social, els sentiments sobre la maternitat, l'orientació sexual, entre altres. Totes elles comparteixen l'experiència de la transició i les lluites per ser acceptades i reconegudes per la societat.

Les protagonistes del projecte parlen del seu procés de desconstrucció de la identitat que els havia estat imposada, el camí de construir-ne la pròpia i les lluites internes que això comporta. També comparteixen les seves experiències de traçar noves relacions i les dificultats de fer ús de l'espai públic.

El projecte té com a objectiu deixar de veure les dones trans com a ‘altres’ i, en canvi, animar la societat a comprendre les seves experiències quotidianes com un espai polític de resistència i lluita. Una lluita que vol enriquir la societat per tal de fer-la més lliure.

L’exposició es pot visitar en línia a través d’aquest enllaç.

Data: 

Divendres 31 març

Hora: 

22:37

Organitzador: 
SUDS - Associació Internacional de Solidaritat I Cooperació
Correu electrònic de l'organitzador: 
ester@suds.cat