FADWA: un espectacle sobre la vida i l’obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan

 Font:
Dissabte, 23/10/2021 fins Diumenge, 24/10/2021

Els dies 23 i 24 d’octubre FADWA, una peça teatral sobre la vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan, arriba a Sant Cugat (Teatre de Mira-sol) i Sant Adrià de Besòs (Casal de Cultura), respectivament.

Els propers dies 23 i 24 d’octubre FADWA, una peça teatral sobre la vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan, arriba a Sant Cugat i Sant Adrià de Besòs, respectivament.

A Sant Cugat, el dissabte 23 a les 19:00h al Teatre de Mira-sol (Carrer de Mallorca, 42), en el marc del Festival de Poesia. El diumenge 24, a Sant Adrià de Besòs, a les 19:00h al Casal de Cultura (Carrer del Carme, 22).

Escrita a dues mans i interpretada per Mar Casas i Clara Garcés, l’obra s’inspira en la trajectòria vital de l’escriptora per explicar la situació emocional del poble palestí i la riquesa cultural i de resistència, que existeix i persisteix, ben viva, en els territoris ocupats. És una producció de l’Associació Catalana per la Pau.

Fadwa Tuqan (Nablus, 1917-2003) va començar escrivint poesia tradicional, però amb el pas del temps es va convertir en una de les pioneres en l'ús del vers lliure de la poesia àrab. En els seus primers escrits parla de la seva lluita personal com a dona en la societat àrab. A partir del 1967, amb l'ocupació dels territoris palestins després de la Guerra dels Sis Dies, la seva obra es va decantar sobretot per la poesia patriòticanacionalista des d'una perspectiva reivindicativa. El seu treball ha estat reconegut amb diversos premis internacionals.

Aquesta peça teatral s’emmarca dintre de la campanya Palestina Batega, una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau que pretén apropar Palestina a la ciutadania de Catalunya, mitjançant les seves expressions culturals més populars.

L’entrada és gratuïta a les dues sessions amb inscripció prèvia:

Entrada al Teatre de Mira-sol (Sant Cugat)

Entrada al Casal de Cultura (Sant Adrià de Besòs): cal enviar un mail a solidaritat@sant-adria.net indicant nom i cognoms i número de telèfon.

Data: 

Dissabte 23 oct

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Associació Catalana per la Pau
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@acpau.org