‘Fam oculta a Catalunya: un obstacle en la igualtat d’oportunitats’

‘Fam oculta a Catalunya: un obstacle en la igualtat d’oportunitats’
Barcelona
Dimecres, 24/05/2017

Organitzada per l’ECAS, la taula rodona obrirà un debat sobre l’informe elaborat amb la col·laboració de Sergi Bermejo.

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) organitza per al proper dimecres 24 de maig la taula rodona ‘Fam oculta a Catalunya: un obstacle en la igualtat d’oportunitats’. El debat es realitzarà a partir de l’informe sobre la fam oculta a Catalunya elaborat pel professor de la Universitat Politècnica de Catalunya Sergi Bermejo i Entitats Catalanes d’Acció Social.

L’acte, que tindrà lloc al Pati Manning de l’Auditori (Montalegre 7, Barcelona) i s’iniciarà a les 12.00 h del migdia, serà presentat i moderat per la periodista Mònica Bertran i hi intervindran:

Sobre l’informe

El document pretén augmentar el nivell de consciència sobre la fam oculta a partir de la recopilació d’estudis i dades existents, així com de les aportacions d’experts dels àmbits social i sanitari. La recerca es complementa amb observacions i constatacions fetes per les entitats socials a través de la praxi del treball amb els col·lectius més vulnerables, en risc de patir la problemàtica, combinant així la informació estadística amb l’experiència directa.

A Catalunya la fam oculta és un fenomen força desconegut, però pot constituir un obstacle per al creixement dels infants i el benestar de les persones de qualsevol edat, que afecta especialment als col·lectius atesos per les entitats socials a causa de la seva situació de vulnerabilitat i manca de recursos. Sovint les persones que pateixen aquest tipus de malnutrició per manca de micronutrients no arriben a ser plenament conscients de la seva malnutrició crònica pel fet que en les seves fases incipients no dóna símptomes clínics. En ser més difícil de detectar, sovint resta ignorat.

Data: 

Dimecres 24 Maig

Hora: 

12:00

Organitzador: 
Entitats Catalanes d'Acció Social
Correu electrònic de l'organitzador: 
ecas@acciosocial.org