Dinar d'aprofitament amb Fem el PLAT de Gràcia i els voluntaris del Gran Dinar

Dinar d'aprofitament a Gràcia (imatge:aprofitemelsaliments)
Barcelona
Diumenge, 22/02/2015

Diumenge 22 de febrer dinar d'aprofitament amb aliments reciclats del mercat de l'Abaceria, a la Plaça del Diamant. Organitzat per El Plat de Gràcia, i amb la participació de voluntaris de la Plataforma Aprofitem els aliments.

Reunió quinzenal de "El Plat", amb l'objectiu cuinar, entaular-se, fer intercanvi de mirades, opinions, noticies, amb el PLAT a taula...

Diumenge 22 de febrer del 2015 trobada a les 11.30h a l'Ateneu Rosa de foc (C/Robí n.5) per cuinar plegats entre tots i totes els aliments reciclats del mercat de l'Abaceria. I a les 14 hores ens entaulem a la Plaça del Diamant!

El dia anterior, ddissabte 21 de febrer a les 15 hores trobada a l'Ateneu Rosa de foc per a fer la recollida dels aliments al mercat de l'Abaceria. Cal confirmar a elplatdegracia@gmail.com!

En aquesta ocasió, assistiran al dinar els voluntaris i voluntàries de la PLATAFORMA APROFITEM ELS ALIMENTS (PAA) de la qual el PLAT en forma part.

La PAA és una associació sense ànim de lucre creada a Barcelona el 2014 que pretén generar un espai de xarxa i d’acció conjunta entre les diferents iniciatives, entitats i institucions que promouen una cultura de l’aprofitament. Està formada diferents persones i entitats lligades a la prevenció del malbaratament alimentari. Per a més informació: http://aprofitemelsaliments.wordpress.com/

EL PLAT de Gràcia (Projecte Local d'Aliment Transformador) és un menjador popular al barri de Gràcia que sorgeix fa més d’un any a partir de la constatació de la quantitat de menjar que es llença diàriament i la voluntat de crear estructures autogestionades i espais d’intercanvi i participació ciutadana. És un espai socialment transformador que aprofita el menjar malbaratat per fer de l’alimentació un dret accessible per a tothom, i generar un espai que promogui relacions d’equitat independentment de l’estat socioeconòmic de la persona així com una cultura de l'aprofitament i de consum responsable i de sobirania alimentària. I és per això estan ubicats a l’Ateneu Rosa de foc: espai d’acció i pensament crític.

El PLAT està constituït per veïns i veïnes del barri que tenen interès en portar endavant el projecte i on les decisions es prenen per consens.

El PLAT des d’un principi no es presenta com un menjador amb un caràcter assistencial, sinó que pretén ser un espai de participació, d’apoderament, de trobada, d’intercanvi. Un espai socialment transformador obert a la participació de tothom.

A més a més, gaudir d’un bon àpat i saber que allò que ens alimenta hauria acabat a les escombraries, és una experiència viscuda que convida a la reflexió, a prendre consciència del sistema actual de producció i distribució, a tenir una evidència de que els sistema capitalista genera unes dinàmiques de malbaratament intolerables.

PARTICIPA!

Data: 

Diumenge 22 febr

Hora: 

11:30

Organitzador: 
El Plat de Gràcia
Correu electrònic de l'organitzador: 
elplatdegracia@gmail.com