Festa de la Natura Tortosa: Cuidem l’Ebre!

Festa de la Natura a Tortosa diumenge 9 de juny
Tortosa
Diumenge, 09/06/2019

Diumenge 9 de juny se celebra la Festa de la Natura a Tortosa, en el marc de la Setmana de la Natura.

La 4a edició de la Setmana Natura, el diumenge 9 de juny dia en que culmina la setmana, se celebraran 5 Festes de la Natura repartides pel territori català, organitzades per entitats ambientals. Graëllsia organitza la Festa a les Terres de l'Ebre com a membre de la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN).

Durant la Festa de la Natura de Tortosa es podrà conèixer l’impacte de les espècies exòtiques invasores en l’ecologia fluvial del tram final de l’Ebre.

El programa imclou un gran nombre d'activitats com fira d’entitats, exposició de projectes, taller de pintura, contacontes, hotel d’insectes, iniciació al NW , i a la navegació en muleta…totes gratuïtes i festives a la vora del riu o a les riberes dreta i esquerra de l’Ebre de Pont a Pont.

A les 10:30h i a les 11:30h hi hauran sortides de navegació d’una hora aproximadament amb el vaixell El Sirgador. Mentre es gaudeix del riu es podrà escoltar les explicacions de tècnics del Grup Natura Freixe i de Graellsia que parlaran sobre la problemàtica de les espècies invasores a l’Ebre, de la gestió que se n’hi fa per controlar ho, i dels efectes que aquestes espècies tenen sobre l’ecologia del riu. També es parlarà dels serveis ecosistèmics que aporten els espais protegits de les illes i riberes de l’Ebre així com els del propi riu. Per a aquesta activitat cal fer inscripció en aquest enllaç.

Tancarem el matí amb l’actuació de la Madrina de la Festa de la Natura la cantautora Silvia Ampolla que acaba de treure fa poc el seu disc “Olor de terra” que us recomanem molt , i amb ella cantarem i ballarem jotes pel nostre estimat riu.

Des del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre-Montsia s’ha organitzat la setmana prèvia al dia 9 un concurs de dibuix sobre el riu i les espècies invasores amb unes bases enviades als Centres educatius. Els premis es lliurarn el dia de la Festa.


Data: 

Diumenge 09 juny

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Graellsia
Correu electrònic de l'organitzador: 
infograellsia@gmail.com