Festa dels aliments aprofitats a Barcelona

El dia 22 d'octubre en el marc del mercat de la Terra de Slow Food hi haurà una festa dels aliments recuperats (imatge: espaiambiental.com)
Barcelona
Dissabte, 22/10/2016

L'entitats Espai Ambiental i la Plataforma Aprofitem els aliments organitzen una festa dels aliments aprofitats a Barcelona, durant el Mercat de la Terra de Slow Food el dia 22 d'octubre

El 22 d’octubre, junt al Mercat de la Terra de Slow Food Barcelona que es celebra setmanalment al barri del Poble Sec, Espai Ambiental, membre de la Plataforma Aprofiten els Aliments co-organitza un dinar d’aprofitament. Aquest àpat se suma a la llista d’àpats populars contra el malbaratament alimentari a la ciutat de Barcelona, com els Dinars de Sobrats, el Gran Dinar Barcelona o l’Assaig General.

El Mercat de la Terra serveix com a marc per un acte contra el malbaratament alimentari, ja que part de la solució al problema del malbaratament alimentari és crear un model alimentari de qualitat, accessible a tothom i amb productes de proximitat.

El dinar serà a base d’aliments espigolats: recollits d’excedents de comerços locals i productors del mercat al llarg de la setmana anterior. Així es podran aprofitar aquells aliments que per motius estètics, o de proximitat de la seva data de caducitat, no poden ser comercialitzats tot i ser perfectament comestibles.

Programa:

10 a 16h: horari del Mercat de la Terra.

9h: inici de la tria dels aliments a aprofitar. Posada en marxa de la cuina a càrrec de l’equip de cuiners (a concretar).

14h: inici de l’àpat.

Si voleu contactar com a voluntaris i voluntàries per informar comerços, espigolar o formar part de l’equip de cuina, escriviu a nimica@espaiambiental.com i inscriviu-os al formulari.

El dinar és gratuït. Qui vulgui assistir és recomanable que porti la propia vaixella o carmanyola!

Data: 

Dissabte 22 oct

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Espai Ambiental
Correu electrònic de l'organitzador: 
nimica@espaiambiental.com