Festa de la Natura a Torredembarra: II Fira de la Transició

Diumenge 9 se celebra la Festa de la Natura a Torredembarra
Torredembarra
Diumenge, 09/06/2019

Diumenge 9 de juny se celebra la Festa de la Natura a Torredembarra, amb una Fira per la Transició a Cal Bofill de Torredembarra i una jornada de voluntariat ambiental per la retirada d'espècies invasores a les dunes de Creixell.

Viure la natura és defensar-la, però també celebrar-la.

És per això que per aquesta 4ª edició de la Setmana Natura, el diumenge 9 de juny dia en que culmina la setmana, se celebraran 5 Festes de la Natura repartides pel territori català, organitzades per entitats ambientals.

El 9 de juny de 2019 se celebra la Festa de la Natura: Fira de la Transició de 9 a 14 hores a Torredembarra, organitzada pel Gepec amb un ampli programa d'activitats gratuïtes i amb la presència de la cantautora Susannes.

L’objectiu de la Festa Natura de Torredembarra és fer valdre el consum ètic i oferir informació als assistents per tal d’aconseguir una transformació social per afavorir la defensa del medi ambient i la biodiversitat del nostre territori. Al matí hi haurà una jornada d’extracció de plantes invasores a la platja.

  • 10h Jornada de voluntariat

Jornada d’extracció de plantes invasores (del gènere Gazània) a les dunes de Creixell. Punt de trobada: al ‘xiringuito’ de l’Esclat. Després es convidarà als assistents a un pica pica a la zona de la fira. Cal inscripció prèvia al 977331142 o secretaria@gepec.cat

  • 10h-15h II Fira per la Transició

Fira d’expositors de productes i serveis eco-socials.

  • 9.30h Ioga a la platja

Comencem bé el dia! Impartit per Andrea Córdoba Jordan. Portar roba còmoda i quelcom per estirar-se a la sorra.

  • 9.30h i 12h Tallers

Tallers de confecció casolana de productes naturals per la llar.

  • 11h-13h Taula rodona i debat

Taula rodona dirigida per Radio la Torre

  • 11h Transició cap a un nou model de desenvolupament
  • 12h El problema de les espècies invasores

Durant les darreres dècades, les invasions biològiques s’han incrementat notablement i constitueixen un dels components més importants del canvi global actual i una amenaça seriosa per a la conservació de la biodiversitat i del funcionament dels ecosistemes i també poden causar impactes socio-econòmics. S’exposarà per part dels experts la situació actual d’aquestes espècies al nostre territori i quines son les mesures que s’estan o no prenent.

  • 13h Concert musical

Susannes. La cantautora rural Susannes captivarà a través de les seves cançons on aprofundeix sobre el vincle entre les dones i la natura i la valoració de la pagesia del territori.

Data: 

Diumenge 09 juny

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Gepec
Correu electrònic de l'organitzador: 
secretaria@gepec.cat