Festes de Sant Roc 2022

Imatge de l'Àliga de la Ciutat en un acte de celebració de les Festes de Sant Roc. Font: Associació de Festes de la Plaça Nova
Barcelona
Dissabte, 13/08/2022 fins Dimarts, 16/08/2022

L'Associació de Festes de la Plaça Nova s'encarrega, un any més, d'organitzar les activitats de la festivitat per tal de conservar la tradició de la festa més antiga de la ciutat.

Celebrades des de l'any 1589, les Festes de Sant Roc inunden els carrerons i places del barri Gòtic de Barcelona de tradició, gràcies a les diferents activitats que organitzen les colles de cultura popular. Una festivitat que compta amb doble vessant de festa popular de barri i patrimoni de la ciutat i tradició barcelonina. L'Associació de Festes de la Plaça Nova és l'encarregada de configurar els actes i la programació, sempre al voltant del dia 16 d'agost, Sant Roc. Enguany, les dates de celebració són del dissabte 13 al dimarts 16 d'agost.

Per a tots els amants de la cultura popular i la tradició, les Festes de Sant Roc són una cita especial. Els actes emblemàtics, com són el Seguici Tradicional de Sant Roc, el correfoc i les ballades d'en Cu-cut dalt del ruc seran presents en aquesta quatre-cents trenta-tresena edició, a més d'incorporar La Ruta del Panellet, per a les més menudes, i altres tradicions, com El Porró Llarg, que romandrà tot el dia a la plaça Nova perquè tothom qui s'atreveixi en faci un glop.

Per consular la programació sencera, clica aquest enllaç.

Data: 

Dissabte 13 ag

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Associació de Festes de la Plaça Nova
Correu electrònic de l'organitzador: 
gestio@lacasadelsentremesos.cat