Festival de les Bones Històries: conflicte dones i resistència

L’objectiu és abordar el lideratge social i el poder de la paraula a través del projecte ‘Narrar per viure’. Font: Unsplash.
Barcelona
Dimecres, 20/03/2019

El 20 de març, la Taula Catalana per la Pau a Colòmbia organitza l’acte a Barcelona.

El proper dimecres 20 de març a les 19.00 h, la Taula Catalana per Colòmbia, amb la col·laboració de Casa Amèrica Catalunya, Paz a La Calle BCN, Cómo es Colombia i MIGRESS organitzen el Festival de les Bones Històries: conflicte dones i resistència.

L’objectiu és abordar el lideratge social i el poder de la paraula a través del projecte ‘Narrar per viure’ i tractar la situació dels líders socials a Colòmbia.

La sessió anirà a càrrec de la líder i activista social Mayerlis Angarita Robles i l’advocada i vocal de la Comissió d’estrangeria del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona María Elena Bedoya.

El projecte ‘Narrar per viure’ és una xarxa de dones supervivents de la violència pel conflicte armat a Montes de María (Colòmbia) que ajuda a aquestes dones a superar les ferides de la guerra a través de la narració de les seves pròpies històries.

Angarita comparteix la seva experiència com a impulsora d’una iniciativa que ajuda a formar i apoderar les dones i serveix com una estratègia de resistència civil i de reconstrucció del teixit social de les comunitats a través de la seva tasca com a gestores de pau.

L’activista social va rebre el Premi de Dones Anne Klein 2018, per la seva dedicació i lluita en la defensa dels drets de les dones, pel seu treball en l’eradicació de la violència sexual contra dones i nenes i per la seva aportació a la construcció de lleis i espais que garanteixen la participació de les dones i les víctimes del conflicte armat a la construcció d’un país en pau.

L’entrada és lliure fins omplir aforament.

Data: 

Dimecres 20 març

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Taula Catalana per Colòmbia
Correu electrònic de l'organitzador: 
coordinacio@taulacolombia.org