Festival ÉsDansa 2019

 Font:
Dilluns, 19/08/2019 fins Diumenge, 25/08/2019

Una setmana carregada d'espectacles de producció catalana, però també de fora, amb la presència de grups internacionals, que faran una mostra de danses populars de diversos països dels dos hemisferis.

Aquest any i després de tres edicions, el festival ÉsDansa tanca el seu cicle vinculat a la creació i la innovació amb ganes de continuar treballant en aquesta via. Seguint amb aquest discurs, enguany l’Ésdansa posarà el focus en els processos creatius a partir de l’arrel i oferirà espais de residència a companyies i artistes com Roberto Olivan, Laia Santanach (Premi Delfí Colomé) o Miquel Barcelona, els quals hi faran estada, ja sigui tècnica o de creació, i compartiran coneixements i experiències a través de tallers i xerrades.

En aquesta línia, un dels espectacles més destacats serà l’estrena de Socarrel, creat pel coreògraf Roberto Olivan, el ballarí Magí Serra, l’artista electrònic Victor HA i el quartet de veus occitanes Vox Bigerri. Un projecte de fusió entre moviment, electrònica i polifonia tradicional, aspre i alhora nodridor com la pròpia terra que remou consciències a través de la idea del desarrelament d’un ésser humà cada cop més allunyat de la natura i dels seus orígens.

La programació d’aquest any inclou també l’estrena d’Àer, de Laia Santanach, la proposta guanyadora de la tercera edició del Premi Delfí Colomé.

Entre els artistes en residència també hi haurà Miquel Barcelona amb el seu espectacle [Kórps], una proposta escènica multidisciplinària que beu de la tradició popular per parlar del món terrenal i del món espiritual a través de la mort i els seus rituals. Aquest projecte encara embrionari es treballarà durant l’Ésdansa i es podrà veure en format work in progress en una trobada amb els creadors.

Pel que fa a les propostes internacionals, aquest any l’Ésdansa porta les danses de tres països encara inèdits dins el festival com són Guatemala, Tanzània i Oman. Aquests, juntament amb Equador, Corea del Sud i Armènia, compartiran protagonisme en una edició on les danses indígenes d’Amèrica del Sud i les cultures més desconegudes d’Orient prendran el protagonisme.

El diàleg amb el paisatge continuarà formant part essencial del festival i esdevindrà l’escenari de les propostes més sorprenents. Llocs com el Clot de l’Infern o el Parc de Pedra Tosca es mantenen com a espais escènics del Festival, el qual consolida així el seu propòsit d’interactuar amb el paisatge.

Podeu consultar tota la programació al web.

Data: 

Dilluns 19 ag

Hora: 

10:00

Organitzador: 
ÉsDansa
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@esdansa.cat