VIII Fira d'Economia Social i Solidària 2019

 Font:
Barcelona
Divendres, 25/10/2019 fins Diumenge, 27/10/2019

Torna l'esdeveniment anual amb projecció internacional que reuneix la gran diversitat d’experiències i pràctiques de l’economia social i solidària del territori català.

Davant un capitalisme amb una forta capacitat de mutació i adaptabilitat al pas del temps, l’Economia Solidària s’erigeix com un baluard de resistència i construcció de nous paradigmes que ofereixen llum i caliu en un context cada cop més depredador.

El 2018 es va tancar amb algunes esperances i unes quantes amenaces. El moviment feminista llueix amb més visibilitat, debat públic i sororitat que mai, sense poder lliurar-se dels assassinats i enormes desequilibris per raó de gènere. Alhora, l’extrema dreta avança traient pit des de l’altra banda del planeta, al sud i nord del continent americà, fins ben a prop de casa, amb la irrupció de Vox a Andalusia.

Així, davant el moment actual de retrocés democràtic i de drets, vindiquem l’Economia Social i Solidària com un espai de Resistència, on analitzem críticament la realitat i ens organitzem per a defensar els drets col·lectius; Creació, com a proposta històrica de construcció d’alternatives que posen l’economia al servei de la comunitat, la democràcia, l’autogestió i el medi natural; i l’Avanç, com a moviment que creix i ha d’abordar reptes per a esdevenir emancipador i ocupar un major espai a la societat i l’economia.

La Fira, a més de ser un gran aparador per a les organitzacions participants, és un espai de trobada, debat i intercooperació, ja que hi ha un programa d’activitats molt extens i la gran confluència de col·lectius i persones la converteix en una bona oportunitat per a convocar reunions, trobades, assemblees, etc. Així, per posar uns exemples, a l’edició del 2015 hi ha hagut una trobada d’intercooperació entre expositors; una trobada de xarxes locals d’economia solidària; l’assemblea general de Fiare Banca Ètica; la trobada de monedes socials i xarxes d’intercanvi de Catalunya; o la presentació de l’informe de Mercat Social català.

Així doncs la Fira pretén donar visibilitat a la notorietat que té l’Economia Social i Solidària com a moviment capaç de donar resposta a les necessitats col·lectives, i és en sí mateixa la màxima expressió del Mercat Social català. A més, la pròpia fira és la plasmació pràctica del paper que juga la Xarxa d’Economia Solidària com a xarxa de pràctiques econòmiques alternatives. Per a més informació podeu visitar la web de la Fira.

Enguany, la Fira es celebrarà els dies 25, 26 i 27 d’octubre de 2019. El divendres comença amb la sessió inaugural i el dissabte i diumenge es podrà visitar la nau d'expositores. Serà al recinte Fabra i Coats de Sant Andreu (Barcelona).

Aviat es podrà consultar la programació completa.

Data: 

Divendres 25 oct

Hora: 

17:00

Organitzador: 
XES - Xarxa d'Economia Solidària
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@xes.cat