Fira Literal 2017

Fira Literal 2016
Barcelona
Divendres, 12/05/2017 fins Diumenge, 14/05/2017

Leila Khaled, Guy Standing, Fermin Muguruza, Raul Zelik o Aina Torres seran alguns dels participants a la tercera edició del certamen literari del 12 al 14 de maig a Barcelona.

Els dies 12, 13 i 14 de maig arriba la tercera edició de la Literal. Fira d’idees i llibres radicals, a la Fabra i Coats, a Sant Andreu del Palomar (Barcelona). Concebre el llibre com a arma punxant és la proposta del certamen impulsat des de i per a les editorials i el sector del llibre.

Enguany comptarà amb un mercat del llibre amb una seixantena d’editorials del panorama català, espanyol i internacional; una quarantena d’autors i autores radicals –que van a l’arrel-; una desena de conferències sobre literatura i lluita de classes, refugiades i migracions, feminismes, cultura lliure, comuns i economia crítica; una banda sonora composada de propostes musicals emergents i contraculturals (Literal Black Music); gastronomia amb segell cooperatiu (Xarxa de Restaurants Cooperatius, cervesa Capfoguer i Fàbrica del Vermutillo) i un espai comunitari de barri: l’Ateneu Popular i Cultural L’Harmonia, antiga fàbrica vinculada a les lluites obreres dels anys setanta al barri de Sant Andreu del Palomar.

L’activista per l’alliberament del poble palestí Leila Khaled serà una de les convidades estrella d’enguany. També acudiran a la cita literària el catedràtic britànic d’Estudis del Desenvolupament a l’Escola d’Estudis Orientals i Africans, i autor de “La corrupción del capitalismo”, Guy Standing; el músic basc Fermin Muguruza; l’escriptor navarrès Hedoi Etxarte; la metgessa, antropòloga social i activista feminista basca Mari Luz Esteban; el periodista i politòleg alemany Raul Zelik; l’historiador i realitzador audiovisual paquistanès Tariq Ali; l’autora de “Variazioni di Luna. Donne combattenti in Iran, Kurdistan, Afghanistan”, Patrizia Fiocchetti, l’il·lustrador de “El camino más largo”, Riki Blanco; o la periodista i escriptora Aina Torres, autora de “Montserrat Roig. La Memòria viva”, entre d’altres.

La Fira habilitarà de nou una zona especial amb activitats infantils. Es programaran una sessió de contacontes i taller (Birabiro); presentacions de contes (Takatuka); contes teatralitzats i un espectacle poètic (“Carrer del mar”), adreçats a nenes i nens a partir de 3 anys.

Data: 

Divendres 12 Maig

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Fira Literal