Fira Mediterrània de Manresa

Fragment del cartell oficial de la vint-i-cinquena Fira Mediterrània de Manresa. Font: Fira Mediterrània de Manresa
Manresa
Dijous, 06/10/2022 fins Diumenge, 09/10/2022

Com cada any, la capital del Bages acull una nova edició de la fira cultural més destacada, amb especial èmfasi a la creativitat local i la xarxa associativa de la comarca.

Del 6 al 9 d'octubre se celebra la vint-i-cinquena Fira Mediterrània de Manresa, una edició molt especial en la qual es commemoren l'Any Ignasià, el centenari de l'Obra del Cançoner Popular i s'obtenen els primers resultats del Pla d’impuls a la dansa d’arrel. Els elements principals de l'esdeveniment, segons l'organització, són el carrer i la comunitat, característiques de la cultura popular i fil conductor de l'edició d'enguany. A més, es posa especial èmfasi en la implicació del teixit associatiu i la reivindicació de talent, creativitat i propostes artístiques de proximitat.

Després de dues edicions marcades per la Covid-19, es recupera l'essència de carrer i la interacció amb la ciutadania. Diferents espais nous de la ciutat de Manresa s'afegeixen a les zones on es desenvoluparan els espectacles que, segons destaquen des de la Fira, compten amb un nombre significatiu de propostes de procedència i vinculació amb la ciutat i la comarca. Teatre, circ, dansa, música i cultura popular són els elements que caracteritzen la programació, estructurada en vuit itineraris.

Una experiència per a tots els públics, que té com a objectiu reivindicar la cultura popular i de proximitat, per donar veu a un seguit de propostes artístiques amb una implicació i participació directa del talent de Manresa i del Bages, com bé destaquen des de l'organització.

Data: 

Dijous 06 oct

Hora: 

17:30

Organitzador: 
Fundació Mediterrània, Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@firamediterrania.cat