Hackató de 'Dades X Dones'

'Dades X Dones' promou una tecnologia al servei de les cures. Font: StartupStockPhotos
Barcelona
Dissabte, 16/06/2018

Té com a objectiu obtenir un prototip d’app que promogui l’activitat econòmica del sector de serveis a les famílies i domèstics, des de la proximitat als barris de Barcelona i des d'una visió de gènere i de drets.

'Dades X Dones' és un projecte de la Iniciativa Barcelona Open Data, Mou-te Les Corts, la Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones, Dones en Xarxa i la vocalia de dones de l’Associació de veïns i veïnes de Sant Genís. Pretén crear solucions digitals, perquè les dones puguin tenir més oportunitats en l'economia de les cures, que són totes aquelles activitats que fan possible sostenir i reproduir la vida.

Millorar la gestió del temps, fomentar les xarxes de treballadores, generar més demanda de serveis, facilitar la localització de necessitats no previstes o visibilitzar les professionals dels serveis a les famílies i domèstics són algunes de les necessitats que han detectat en el projecte i en les quals es podrien enfocar les aplicacions.

Aquesta hackató és la segona acció que llança el projecte. Té com a base el treball previ que es va fer el mes d'abril en una trobada amb treballadores, persones usuàries de serveis i promotores econòmiques, així com entitats i col·lectius que treballen pels drets de les dones. L'objectiu era treballar i extreure les necessitats que existeixen en aquest àmbit.

La hackató, que tindrà lloc al llarg de tot el dia 16 de juny, s'adreça a persones programadores i dissenyadores d’aplicacions, expertes en innovació i TIC, i expertes en el sector.

S'hi pot participar de dues maneres: apuntant-s'hi en un grup de desenvolupament d’apps d'entre tres i cinc persones participants, o com a persona col·laboradora, participant el dia de la hackató assessorant els equips. Es pot realitzar la inscripció fins al 12 de juny. Les persones que hi vulguin participar i no tinguin grup o necessitin més integrants en el seu, es poden posar en contacte amb hackato-dades-x-dones@googlegroups.com.

Hi haurà tres equips finalistes, que seran convidats a participar en el testeig i desenvolupament final de l’aplicació, on es farà un procés d’incubació durant tres mesos.

Més informació, al web del hackató.

Data: 

Dissabte 16 juny

Hora: 

09:00

Organitzador: 
'Dades X Dones'