Hackejant barreres socials: Tecnologies per superar els reptes de la nostra societat

Mans de joves amb plaques de Micro:bit en un curs impartit per Colectic
Barcelona
Dimecres, 14/11/2018

El 14 de novembre tindrà lloc a Barcelona la jornada 'Hackejant les barreres socials', on s'explicaran experiències que utilitzen tecnologies innovadores per fomentar l’apoderament de joves en situació de vulnerabilitat.

Els reptes educatius canvien al mateix ritme que canvia la nostra societat. Les tecnologies han esdevingut un repte de primer nivell: transformen la manera de veure el món dels i les joves. Des de la pràctica educativa, com es pot donar resposta a aquests reptes? És l'escola l'espai on articular aquesta resposta? La ciutat educadora també ha d'abordar aquests reptes?

A la jornada 'Hackejant barreres socials: Tecnologies per superar els reptes de la nostra societat', que organitzen la cooperativa Colectic i la Universitat Pompeu Fabra, intentaran donar resposta a aquestes preguntes, tot mostrant experiències que utilitzen tecnologies innovadores com a estratègia per fomentar l’apoderament de joves provinents de contextos d’exclusió social. Tindrà lloc dimecres 14 de novembre, a les 11.00 hores, al Campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra, concretament, a l’aula 51.100 de l’edifici La Nau.

Des de Colectic expliquen que a Barcelona hi ha moltes iniciatives innovadores, però que aquestes no acostumen a néixer o desenvolupar-se en barris on es concentren índexs de conflictivitat o condicions socioeconòmiques desavantatjoses. Afegeixen que és en aquest context on la tecnologia pot jugar un paper.

El programa de la jornada serà el següent:

11.00 h. 'Les TIC com a eina d’emancipació' a càrrec d'Artur Coll, mestre i assessor tècnic docent al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

11.30 h. Roda de projectes:

  • Makers per la Inclusió - Les competències dels futurs professionals de la robòtica. Núria Alonso i Patrícia Santos.
  • Codinc - Aprenentatge i Servei com a palanca per aprendre a programar. Martina Mayrhofer.
  • Digital Welcome - Coding, storytelling, periodisme digital i habilitat socials, punt de partida per a la integració de persones refugiades. Esther Subias.

12.30 h. Debat i intercanvi d’experiències.

Totes les persones interessades a participar-hi poden fer la inscripció emplenant aquest formulari.

Data: 

Dimecres 14 nov

Hora: 

11:00

Organitzador: 
Colectic i UPF
Correu electrònic de l'organitzador: 
hola@colectic.coop