I Jornada Espiritualitat i Salut Mental

 Font:
Barcelona
Divendres, 25/05/2018

'Psicoanàlisi i Espiritualitat: a la recerca de l'Ésser Lliure' és el títol de la XVIII Jornada de Psicologia i Espiritualitat de la Fundació Vidal i Barraquer.

La Jornada Espiritualitat i Salut Mental està coorganitzada per Sant Pere Claver - Fundació Sanitària, en el marc del seu 70è Aniversari i la Fundació Vidal i Barraquer, per la qual és també la XVIII Jornada de Psicologia i Espiritualitat.

La Salut Mental pot ser entesa com a ben-ésser i tot procés psicoterapèutic tendeix a cercar-la, ens diu el Dr. Jordi Font i Rodón. La psicoanàlisi es planteja com una via d’accés, de coneixement i transformació del propi món intern. Havent superat les etapes del determinisme psicopatològic de qualsevol experiència espiritual o religiosa, la psicoanàlisi obre camps de convergència amb diferents disciplines. També en aquest àmbit complex i difícil d’acotar que en diem espiritualitat, sovint deslligat de les tradicions simbòliques i religioses, i que pretén una vinculació del propi ser amb la realitat total, allò que ens transcendeix, l’altre, el cosmos, la natura, l´art.... Perquè si alguna cosa havien afirmat les grans tradicions espirituals mil·lenàries era que l’essencial, en el camí de maduració humana, no és allò que ens proposem a partir d’exercicis de voluntat o de l’esforç de la raó, sinó el treball sobre el propi món emocional inconscient, sovint desconegut, buscant trencar cadenes internes per fer emergir el que hi ha de més profund i autèntic en l’ésser humà.

Inspirant-nos en la idea d’harmonia entre la Psicologia i l’Espiritualitat del Dr. Jordi Font, ens preguntem quines són les possibilitats per Ser Lliures. Podem arribar a ser lliures? Quins són els impediments? Tenen objectius en comú la psicoanàlisi i el camí espiritual?

Data: 

Divendres 25 Maig

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Institut Docent i Recerca / Fundació Vidal i Barraquer
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@spcdocent.org