Inauguració dels Diàlegs Humanístics de la UPF

Imatge promocional dels diàlegs / Font: UPF
Barcelona
Dimarts, 10/01/2017

Els escriptors i experts en literatura Javier Cercas i Domingo Ródenas de Moya inauguren el cicle Diàlegs Humanístics a la Universitat Pompeu Fabra amb una sessió dedicada al concepte de veritat.

El pròxim 10 de gener a les 19.00h els literats Javier Cercas i Domingo Ródenas de Moya inauguren el cicle Diàlegs Humanístics. Aquest cicle, que ja va per la segona edició, pretén obrir a la comunitat universitària, i a la societat, en general, el debat sobre una sèrie de vuit diàlegs de temes d’actualitat.

Així doncs, en aquest primer diàleg es pretén posar el focus en el concepte de veritat, tal com es recull a la presentació de la jornada: "La veritat és una noció cabdal tant en la nostra cultura com en la nostra vida quotidiana, una aspiració i una condició necessària que ens porta a condemnar els seus contraris, la mentida i la impostura. El concepte de veritat és alhora històric i científic, filosòfic i jurídic, i en la literatura, tanmateix, esdevé problemàtic, fugisser i ambigu. Quina mena de veritat és aquesta de les ficcions literàries? Té alguna relació la veritat ficcional amb la falsedat en altres discursos socials?"

Per assistir a la jornada, cal inscriure-s'hi prèviament.

Data: 

Dimarts 10 gen

Hora: 

19:00

Organitzador: 
UPF
Correu electrònic de l'organitzador: 
https://cau.upf.edu/pie