Inauguració exposició '10 anys connectant joves i lluitant contra les desigualtats'

exposició Connectant joves i lluitant contra les desigualtats
Barcelona
Dimarts, 16/01/2018 fins Diumenge, 04/02/2018

Exposició "10 anys connectant joves i lluitant contra les desigualtats" on s’explica la història de l’AFEV que enguany celebra el seu 10è aniversari i el context social que emmarca la tasca d’intervenció social del projecte més exitós, enTàndem.

AFEV Catalunya celebra aquest 2018 una dècada de la seva arribada a Catalunya i del seu projecte més exitós, enTàndem, un programa que connecta voluntaris universitaris amb joves i infants en dificultats per acabar amb situacions de desigualtat social i exclusió.

En aquests 10 anys, han enllaçat prop de 1.000 parelles o tàndems socials, i en un 90% d’aquestes, el projecte ha suposat millores en l'autoestima, la motivació acadèmica i les habilitats socials dels infants i joves en un context on, a Catalunya, 1 de cada 3 infants i 1 de cada 5 infants abandona el sistema educatiu prematurament. Dues xifres que estan directament relacionades, ja que com avalen molts estudis, els infants i joves que viuen en condicions desfavorables es veuen limitats en l’accés a les oportunitats educatives, laborals i sanitàries, i la reducció d’oportunitats condiciona de manera decisiva l’èxit escolar de l’infant/jove, circumstància que després es manifesta en l’abandonament escolar, el no-assoliment de les competències bàsiques, l’absentisme escolar, les dificultats d’aprenentatge o la repetició escolar.

El projecte de l'AFEV aborda aquesta realitat defugint anàlisis individualitzadores i culpabilitzadores que sovint tendeixen a situar la responsabilitat última d’aquest fenomen en qui la pateix, és a dir, en els infants, i parant atenció a les arrels estructurals del problema: ubicant la problemàtica en un context més ampli que qüestioni les estructures socials i educatives que el generen.

AFEV celebra a partir d’aquest mes de gener l’èxit del seu programa i els seus 10 anys d’història amb diverses cites. El 16 de gener els actes commemoratius arrencaran amb la inauguració, a l’Espai Jove Fontana de Barcelona, de l’exposició "10 anys connectant joves i lluitant contra les desigualtats", on s’explica la història de l’entitat i el context social que emmarca la seva tasca d’intervenció social a través de diferents veus que han participat en la construcció del projecte, com voluntaris i voluntàries, participants de tàndems, educadors o familiars dels joves beneficiaris. L’exposició es podrà visitar fins el pròxim 5 de febrer.

Data: 

Dimarts 16 gen

Hora: 

19:00

Organitzador: 
AFEV
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicaciobcn@afev.org