Infografies: visualització de dades, transparència i qualitat

Infografies: visualització de dades, transparència i qualitat
Dilluns, 22/10/2018 fins Diumenge, 11/11/2018
(En línia)

Presentar la informació de forma gràfica i estructurada ajuda a interpretar-la. En aquest curs es treballarà amb eines digitals i gratuïtes per crear infografies, grafismes o cartells en línia.

Des de Colectic animen les entitats del Tercer Sector a apostar per la comunicació social. Així, els mesos d'octubre i novembre ofereixen càpsules formatives en línia sobre canals de comunicació persona a persona, infografies, creació de materials atractius de formació i difusió, i comunicació 2.0 per a entitats.

Tots els cursos estan reconeguts pel Pla de Formació de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya i s'impartiran a través de l'aula virtual d'aquest. Les formacions no tenen un horari tancat, per tal que l'alumnat pugui seguir-los adaptant-los a les seves necessitats.

El curs 'Infografies: visualització de dades, transparència i qualitat' es desenvoluparà del 22 d'octubre a l'11 de novembre de 2018. Requerirà una dedicació de 12 hores i tindrà un cost de 10 euros. La inscripció ja està oberta.

Programa:

  1. El valor de la infografia, conceptes bàsics de la informació visual. Analitzem exemples d’infografies i coneixem conceptes bàsics per la visualització gràfica d’informació.
  2. Eines gratuïtes per fer infografies. Coneixem una eina gratuïta i en línia per crear infografies, repassem les diferents funcionalitats i opcions, i la testegem amb dades de prova.
  3. Construïm una infografia. Recopilem dades reals de la nostra entitat per la primera infografia, crearem una infografia i discutim sobre l’experiència i el resultat. Aquest procès inclou: definir objectius, missatges i destinataris, formats de dades, disseny de la infografia.
  4. Difusió de la infografia. Com aprofitar la infografia en la comunicació, formats i requisits tècnics, compartir-al a xarxes socials i publicar-la al web de l’entitat.
  5. Anàlisi d’impacte amb xarxes socials. Volem saber quantes persones i de quin perfil han vist/obert la infografia, veiem com extreure i interpretar aquestes dades.
Data: 

Dilluns 22 oct

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Colectic
Correu electrònic de l'organitzador: 
hola@colectic.coop