Inscriu-te a Matchimpulsa per repensar la teva estratègia digital

Una dona treballant amb un ordinador.
Dimecres, 05/05/2021
(En línia)

El programa obert transversal feminista assesora organitzacions per impulsar la plataformització digital de l'Economia Social i Solidària i col·laborativa de Barcelona.

El programa obert transversal feminista MatchImpulsa obre les seves inscripcions aquest 5 de maig per impulsar la plataformització digital de les organitzacions d'Economia Social i Solidària de Barcelona.

La proposta neix arran de la crisi sanitàriam que ha accelerat la digitalització de les organitzacions, amb l'objectiu de reforçar l’enxarxament local, la projecció internacional, l’adaptació de la perspectiva de gènere amb mesures i plans d’igualtat als entorns digitals i accelerar l’economia digital com un procomú.

L'objectiu és accelerar econòmicament projectes amb necessitats de digitalitzar-se, intercooperar digitalment, revertir l’escletxa digital de gènere, desplegar mesures i plans d’igualtat, crear i reforçar ecosistemes estratègics d’Economia Digital Feminista (Digista), de l’Agroecologia Digital i d’economia col·laborativa de Barcelona (BarCola), afavorir la internacionalització d’empreses i ecosistemes que formin part de MatchImpulsa i incorporar la recerca acció per divulgar i obrir el coneixement generat.

MatchImpulsa es desenvolupa en el marc de la Càtedra_Oberta, impulsada col·laborativament entre Dimmons, UOC, l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa i ofereix els programes MatchImpulsa +100, MatchImpulsa 20 i MatchImpulsa 10, on les organitzacions participants podran formar-se i rebre acompanyament en la concreció i producció del seu prototip de plataforma.

Els programes

  • MatchImpulsa +100 està dirigit a organitzacions que amb l’actual onada de digitalització volen repensar i madurar la seva estratègia digital per adaptar el seu model d’organització al teletreball i desenvolupar la seva estratègia d’activitat empresarial a través de plataformes digitals. El programa està orientat a projectes que volen fer aquest pas garantint la inclusivitat, l’equitat de gènere i els valors i pràctiques transformadores del seu projecte. Ofereix 100 hores de formació en obert, activitats d'acceleració digital, plataformització, recursos i teletreball.
  • MatchImpulsa 20 està dirigit a empreses que vulguin donar un salt qualitatiu per operar en plataformes digitals. Els 20 projectes seleccionats rebran formació, podran participar en sessions d’enxarxament exclusives i gaudir d’acompanyament de persones expertes en l’àmbit tecnològic (MatchTech), en el disseny de mesures i plans d’igualtat (MatchIgualtat) i en models de negoci sostenible. A través d’aquest programa, les iniciatives seleccionades podran identificar el seu Mínim Producte Viable (MVP) per la plataformització del seu projecte, tot incorporant la perspectiva feminista en el disseny del seu prototip de plataforma i disposant de la facilitació d’una mentora. Ofereix mentoria, aassessorament premium i concreció del Mínim Producte Viable per a 20 empreses.
  • MatchImpulsa 10 està dissenyat com un programa d’acceleració de projectes que facilita el desenvolupament tecnològic de prototips de plataforma desenvolupades amb programari lliure. Per fer-ho possible, les deu iniciatives seleccionades podran avançar cap a la definició del seu informe o briefing tecnològic i la producció dels seus prototips de plataformes, amb el suport d’experts amb experiència en l’àmbit tecnològic (MatchTech), la implementació de mesures i plans d’igualtat (MatchIgualtat). També aquest programa incorpora formació, sessions d’enxarxament i mentoratge.

    A més, les 10 iniciatives seleccionades podran participar en una campanya de matchfunding, fet que suposa que, al finançament que poden recaptar a través d’una campanya de micromecenatge, gràcies a la participació a MatchImpulsa podran sumar-hi 10.000 € de cofinançament. El programa finalitza amb la producció de 10 prototips de plataforma. En definitiva, ofereix Matchfunding, briefing o informe tecnològic i producció del prototip de plataforma digital de 10 empreses.

Data: 

Dimecres 05 Maig

Hora: 

07:00

Organitzador: 
Dimmons, UOC, Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@matchimpulsa.barcelona