Tècnic d'Inserció sociolaboral

inserció sociolaboral
Dilluns, 22/10/2012 fins Dilluns, 12/11/2012

T'agradaria introduir-te o sistematizar els teus coneixements en el camp de la Inserció i Orientació Laborals de col·lectius amb especials dificultats per trobar feina? La Formiga ha programat un curs de 20 hores orientat a aquelles persones o professionals interessats en adquirir un perfil d'orientador i insertor laboral.

Curs que vol donar a conèixer als participants les tècniques per realitzar les funcions pròpies de Tècnic/a d’Orientació i Inserció Laboral, reconeixent les característiques generals de la orientació, així com les diverses tasques, funcions i recursos d’aquesta professió.

Continguts:

1. El procés d’Orientació Laboral:, Motivació, l’autoestima a l’Orientació laboral i a la Inserció Laboral, les competències professionals, l’objectiu professional l’itinerari d’orientació.

2. Eines de recerca de feina: el currículum vitae, la carta de presentació, l’entrevista de feina, el paper de les TICS aplicades als processos d’orientació i inserció laboral.

3. Polítiques actives d’ocupació: Pla de Desenvolupamnet de les Polítiques Actives d’Ocupació de Catalunya ( 2012-2013).

4. Orientació i inserció de col·lectius específics: joves, dones, aturats de llarga durada, persones immigrades, famílies en què cap membre treballa.

Més informació:

Calendari: Del 22 d'octubre al 12 de novembre

Horari: Dilluns i dimecres de 17:00 a 21:00 hores

Total hores: 20

Preu: 120 euros.

Descomptes: 10 % amb Carnet Jove (108 euros). 100 euros per aturats, famílies monoparentals i famílies nombroses, alumnat i i voluntariat de l'entitat.

Lloc realització: La Formiga (c/Elkano, 74 baixos)

Inscripcions: ompliu la butlleta d'inscripció i envieu-la a info@laformiga.org. El plaç acaba una setmana abans de l'inici del curs.

PROFESSORAT

Isabel Berrocal Llicenciada en Psicologia per la UB, postgrau en Programes de Qualificació Professional (UB) i àmplia formació en Orientació i Inserció Laboral. Formadora en cursos de formació continua sobre comunicació interpersonal, treball en equip, orientació laboral, tècniques de recerca de feina. Experiència com a Orientadora laboral a l'administració local. Alba Lloris Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Formació en Coaching i Gestalt. Tècnica en Orientació i inserció laboral a l'Ajuntament de Cornellà, gestió del "Club de Feina". Ha treballat com a Tècnica d'Itineraris Personals al PIMEC i com a tècnica de selecció de personal a diverses empreses. Neus Beltran Llicenciada en Psicologia Clínica, especialitat en Psicologia del Treball i de les Organitzacions. És Tècnica en Orientació i Inserció Laboral a l'Ajuntament de Cornellà del Llobregat, on s'encarrega de l'elaboració, execució i avaluació de Projectes d'Orientació i Inserció. És formadora en igualtat d'oportunitats i en TIC per a la inserció, i organitzadora de cursos de Formació Ocupacional.

Data: 

Dilluns 22 oct

Hora: 

17:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
info@laformiga.org