Itinerari formatiu en Comunicació Noviolenta (CNV)

 Font:
Dimecres, 27/10/2021 fins Dimecres, 10/11/2021
(En línia)

Formació en Comunicació noviolenta per afavorir les nostres capacitats relacionals i d'acció col·lectiva, davant els reptes de la convivència i la no discriminació. Accés gratuït.

Comença l’edició 2021 de l’itinerari formatiu "Pràctiques comunicatives per a una cultura del diàleg i la col·laboració". L'accés a aquest itinerari formatiu, materials inclosos, és gratuït.

Aquest itinerari s'ha organitzat amb l'objectiu de compartir eines per afavorir les capacitats relacionals i d'acció col·lectiva, davant els reptes de la convivència i la no discriminació que fem front com a societat.

La Comunicació Noviolenta (CNV) és un enfocament específic sobre la comunicació que convida a transformar els patrons habituals de relació, en formes que potenciïn la confiança, l'entesa mútua, el respecte i la col·laboració per el benestar col·lectiu. Aquest Itinerari formatiu està dirigit a organitzacions i col·lectius que treballen per a la promoció de la diversitat i el reconeixement de la diferència.

Hi treballarem:

  • El desenvolupament de relacions al voltant de la cura i del benestar.
  • Les capacitats per comunicar-se d'una forma més eficient, gestionar els conflictes i reduir el desgast personal.

Per això, s'ha dissenyat una proposta formativa que consta, d'una banda, d'un material didàctic per donar a conèixer els fonaments de la CNV i la seva pràctica, perquè les persones participants puguin accedir-hi i consultar-ho de manera digital i adaptant-ho a les seves possibilitats de temps i espai; acompanyat de 3 sessions virtuals on es farà una presentació contextualitzada de la Comunicació Noviolenta, i s'obrirà un espai per compartir dubtes i/o reflexions i intercanviar exemples que ajudin a aterrar la teoria en el nostre dia a dia quotidià, amb la orientació de la formadora.

Tot això es realitzarà en 3 passos:

  1. Sessió introductòria a la Comunicació noviolenta. "La comunicació que ens apropa: cap a una cultura de la col·laboració". Dimecres 27 d'octubre, 18:00 a 20:00 hores. Enviament del material didàctic a les persones participants.
  2. Sessió pràctica I. Dimecres 3 de novembre, 18:00 a 20:00.
  3. Sessió pràctica II. Dimecres 10 de novembre de 18:00 a 20:00. Volem animar-vos que participeu més d'una persona dintre de la vostra organització o col·lectiu, i que completeu tots els passos que conformen l'Itinerari, seguint el procés plantejat, i facilitar així el seu impacte i difusió a l'interior de les vostres organitzacions.

Inscripció obligatòria. Formulari obert fins el 25 d'octubre a les 18:00. Per cuidar la bona realització de l’activitat, les places seran limitades. Plataforma: ZOOM.

Per participar, us heu d’inscriure aquí.

Formadora: Inés Rein Dalmases. Comunicadora social, especialitzada en Drets Humans -DDHH- i gènere; i facilitadora de processos de pedagogia social des del model de la Comunicació Noviolenta. Llicenciada en Periodisme. Màster en Acció Solidaria Internacional, de la Universidad Carlos III de Madrid. Ha viscut més de 7 anys a Colòmbia, treballant en l’àmbit de la defensa dels DDHH i la construcció de pau. Col·labora REDS com facilitadora de formacions i processos d’acompanyament, dirigits a organitzacions i col·lectius que treballen pel canvi social, basades en els fonaments i pràctiques de la Comunicació Noviolenta, que busquen enriquir les competències comunicatives, a nivell individual i grupal, per construir vincles més forts i augmentar la capacitat de col·laboració dels col·lectius, enfront de la gestió dels conflictes o el desgast personal.

Data: 

Dimecres 27 oct

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Reds
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@reds.ong