IV Congrés de Drets Humans de l’Advocacia Catalana

IV Congrés de Drets Humans de l’Advocacia Catalana
Tarragona
Dijous, 20/06/2019

S’emmarca en el debat social existent al voltant de la recuperació de la memòria històrica i vol tractar-la jurídicament.

Sota el títol ‘La justiciabilitat dels crims contra la humanitat: què se n’ha fet de la memòria històrica?’ es posarà en marxa el IV Congrés de Drets Humans de l’Advocacia Catalana que tindrà lloc el dia 20 de juny a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona (Enric d’Ossó, 1). S’emmarca en el debat social existent al voltant de la recuperació de la memòria històrica i vol tractar-la jurídicament tot entomant els nous reptes que planteja el passat més recent en la nostra societat

El Congrés aborda el dret a la memòria històrica com un dret humà emmarcant-lo en l’àmbit internacional, nacional i local i prestant especial atenció en el diferents vies de justiciabilitat per a poder exercitar aquest dret de forma efectiva per part de la ciutadania. També aborda quines accions es poden portar a terme des dels ajuntaments i en l’àmbit municipal per a lluitar contra la impunitat franquista, abordant entre d’altres la utilització del litigi estratègic.

Data: 

Dijous 20 juny

Hora: 

09:30

Organitzador: 
Col·legi de l’Advocacia de Tarragona
Correu electrònic de l'organitzador: 
cdh@cicac.cat