IV Congrés Internacional d'Art Efímer

Catifa feta per la Federació Catalana de Catifaires
Divendres, 21/09/2012 fins Dilluns, 24/09/2012

El Congrés, organitzat per la Federació Catalana de Catifaires, es celebrarà al Museu Marítim de Barcelona i aplegarà més de 30 delegacions d’arreu del món.

Més d’una trentena de delegacions d’arreu del món participaran en ponències, taules rodones de debat i tallers pràctics. La representació estrangera la formaran delegacions de països de tres continents diferents: Mèxic, Alemanya. Bèlgica, Tòquio, Tibet, Itàlia, entre d’altres.

Les diferents ponències i taules rodones serviran per reivindicar el reconeixement social i cultural de les catifes d'art efímer com a element de cultura popular d'interès nacional, en els respectius països, i estudiar la influència i benefici econòmic de la confecció d’aquestes en la promoció turística de les localitats on es realitzen. A més de les ponències, hi ha programats cinc tallers pràctics per difondre les tècniques tradicionals de l'elaboració de les catifes dels diferents col·lectius i països.

Cada delegació participant realitzarà una catifa i totes elles romandran exposades als vianants el 23 de setembre al llarg del Passeig de les Drassanes. Prèviament, el dimecres 19 s’iniciarà l’elaboració d’una catifa per part de la Asociación de Alfombristas de la Plaza de la Villa de Orotava (Tenerife) al Museu Marítim.

Més informació: al web del Congrés.

Data: 

Divendres 21 set

Hora: 

10:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
administracio@congresartefimer.cat