IV Jornades sobre Maltractament infantil i adolescent

Jornades sobre Maltractament infantil i adolescent
Divendres, 16/04/2021
(En línia)

'Maltractament en l'entorn familiar. Com reparem el vincle?' és el títol de les jornades de la Fundació Germina.

Organitzades per a Fundació Germina, les Jornades 'Maltractament en l'entorn familiar. Com reparem el vincle?', analitzaran com es poden recuperar les relacions quan qui agredeix és qui hauria d'haver exercit la protecció dels infants i com es pot intervenir des d'una perspectiva possibilitadora de cara a la família. Les Jornades sobre Maltractament Infantil de l'entitat arriben a la quarta edició i, per la situació de pandèmia, es faran en línia.

La Fundació Germina és una entitat que treballa a Santa Coloma de Gramenet i Badalona oferint suport i acompanyament a infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat. En l'últim trimestre de l'any passat van detectar un significatiu augment dels casos de maltractament infantil i adolescent. Germina va advertir que, malgrat el seguiment i suport individualitzat que havia proporcionat a les famílies, el confinament dificultava la identificació prematura dels casos.

Entre d'altres, participaran a l'acte Núria Iturbe, directora del Servei d’Acompanyament a la Víctima del Delicte en seu judicial d’Intress i impulsora de PrevenSI; Irene Álvarez, coordinadora i psicòloga EVAMI Barcelona Ciutat-Intress, i Francys Ladera, psico-terapeuta a Associació Conexus.

Per explicar les experiències des de diferents punts de vista hi haurà una taula rodona amb Raúl García (Maristes), Mónica Gibanel (Casal dels Infants), Maria Nadeu (Fundació Salut Alta) i Natxo Orts (Fundació Germina).

L'educador social i terapeuta sistèmic, Jordi Usurriaga, tancarà les activitats amb la conferència 'Límits de l'acompanyament'.

Data: 

Divendres 16 abr

Hora: 

10:30

Organitzador: 
Fundació Germina
Correu electrònic de l'organitzador: 
germina@germina.org