IX Fòrum contra les violències de gènere

Cartell del Fòrum contra les violències de gènere 2013
Dijous, 21/11/2013 fins Dissabte, 23/11/2013

Aquesta trobada ofereix un espai per compartir, reflexionar i trobar estratègies per aturar el masclisme i eradicar la violència vers les dones. Tindrà lloc del 21 al 23 de novembre, a Barcelona.

Del 21 al 23 de novembre Barcelona acollirà la novena edició del Fòrum contra les violències de gènere i la cinquena edició del Fòrum Europeu. La Plataforma unitària contra les violències de gènere organitza tots dos esdeveniments, que tindran lloc l'Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere més baix 7, de Barcelona). Per assistir-hi caldrà inscripció prèvia, que es podrà realitzar fins al 19 de novembre emplenant aquest formulari.

Dijous 21 de novembre es desenvoluparan les activitats del Fòrum Europeu. Al matí es realitzaran tres grups de treball simultanis. A la tarda tindrà lloc la taula rodona "Construïm alternatives amb mirada de dones" i la conferència "Des d'Europa, respostes a la discriminació i la violència vers les dones".

Les activitats del dia 22 s'adrecen als i a les joves i al personal docent. A més, a les 12.30 hores tindrà lloc l'acte de lliurament de premis del Concurs per l'eradicació de la violència masclista.

Els treballs presentats a aquest concurs estaran exposats del 8 al 24 de novembre, al vestíbul de la seu de la Plataforma unitària contra les violències de gènere, a Rambla Santa Mònica, 10. En el marc d'aquests fòrums també es podrà visitar una altra exposició: "Els seus ulls". És el resultat d'un projecte en el qual la Josita, la Maribel, la Julia, l'Olga, la Carolina i l'Odette, supervivents de la violència de gènere, han retratat llocs on l'han patida. S'exposarà del 7 al 30 de novembre al vestíbul de l'Espai Francesca Bonnemaison.

Dissabte 23 de novembre hi haurà tallers dirigits a la ciutadania en general i dues taules rodones. A les 19.00 hores es farà la cloenda amb la lectura del manifest i l'homenatge a les dones assassinades. També tindrà lloc un altre lliurament de premis. En aquest cas del concurs Fem films, fem pau, amb la projecció dels curtmetratges guardonats i actuacions musicals intercalades.

Data: 

Dijous 21 nov

Hora: 

09:30

Correu electrònic de l'organitzador: 
prouviolencia@pangea.org