Jamborinada: la trobada d'escoltes i guies més gran feta mai a Catalunya

Jamborinada: la trobada d'escoltes i guies més gran feta mai a Catalunya / Foto: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Tàrrega
Dissabte, 29/04/2017 fins Diumenge, 30/04/2017

El 29 i 30 d'abril, més de 13.000 infants, joves i 1.000 persones voluntàries viuran a Tàrrega un cap de setmana ple d’activitats per prendre consciència que junts poden deixar el món millor de com l’han trobat.

Comença el compte enrere per la celebració de la Jamborinada, la trobada més gran d'escoltes i guies més gran feta mai a Catalunya. Està organitzada per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i compta amb la participació activa de les entitats de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans.

El projecte de fer la trobada neix l'any 2015 amb la voluntat de celebrar una macro trobada de tots els escoltes i guies de Catalunya, com es fa arreu del món des de l'any 1920 amb les trobades anomenades Jamboree. L'objectiu de la trobada és millorar la qualitat participativa de les associacions que hi participen tant en la seva vessant educativa diària com a nivell general.

El lema "la força per moure el món" reflecteix els valors de l'escoltisme i el guiatge d'educar infants i joves per fer-los protagonistes del seu creixement personal, d'aprendre a participar de forma activa i compromesa per incidir conscientment a l'entorn i de ser motors de canvi real en la construcció d’un món millor.

La Jamborinada s’estructurarà amb diversos moments:

  • Benvinguda
  • Fira d’entitats
  • Activitats per branques
  • Vetllada
  • Gran acte central i dinar conjunt dels participants.

Actualment les tres associacions que hi participen es troben en un procés de construcció d’una nova associació única d’escoltisme i guiatge en català amb la voluntat d’apropar i fer més visible a la societat la seva proposta educativa, i ser un referent en l’educació dels infants i joves del país.

Data: 

Dissabte 29 abr

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@jamborinada.cat