Jornada formativa sobre custòdia del territori i i voluntariat ambiental

La jornada anual de la XCT XVAC se celebra dimarts 6 de novembre
Barcelona
Dimarts, 06/11/2018

La jornada anual de la XCT-XVAC és un punt de trobada i debat entre les entitats i persones interessades en la custòdia del territori i el voluntariat ambiental, tot donant resposta a les necessitats formatives del col·lectiu.

La ponència inaugural "Conviure amb la diversitat dels valors de la natura: la clau per a la sostenibilitat", és a càrrec de l'Unai Pascual, professor de la Fundació Ikerbasque i investigador del Basque Centre for Climate Change (BC3)

La jornada inclou 6 sessions de formació i debat de 1 h, al voltant de les següents temàtiques:

  • Experiència de la Fundación Global Nature en custòdia del territori. Eduardo de Miguel, director de la Fundación Global Nature
  • La feina ben feta: claus i casos per aconseguir finançament privat. Andrea Álamo, responsable de comunicació de #GivingTuesday, Valores & Marqueting
  • Voluntariat Internacional en la conservació de la natura (en portuguès). Ana Rita Pereira, Associació Montis (Portugal)
  • La recollida, emmagatzematge i gestió de dades de biodiversitat en projecte de seguiment i conservació. Pau Sainz, Generalitat de Catalunya i Andreu Salvat, Aprèn Serveis Ambientals
  • Gestió de la Xarxa Natura 2000 i les entitats de custòdia. Joaquim Bach, Generalitat de Catalunya i Óscar Rivas, Asociación Galega de Custodia do Territorio
  • Eines tecnològiques per a la gestió i organització de les entitats. Pep Oliveras, Cooperativa Colectic

Hi haurà també una ronda de comunicacions curtes en la que s'exposaran 18 projectes de custòdia del territori i/o de voluntariat ambiental (en 3 sales en paral·lel).

Es presenten 6 projectes de voluntariat ambiental com Energia Justa: voluntariat per combatre la pobresa energètica, 'ABD-Ecoserveis, 'Empesca't, un projecte de custòdia fluvial i ciència ciutadana' de l'associació mediambiental La Sínia, 'Remulla't per la biodiversitat', programa de Voluntariat Ambiental de la Sorellona, 'Voluntariat al bosc de Poblet' del Gepec, 'Implicant a la societat civil en la gestió del territori ' de l'associació Projecte Boscos de Muntanya, així com el Pla Estratègic 2019 -2022 d'Educació i Voluntariat Ambiental als Parcs Naturals de Catalunya i les entitats ambientals de la Generalitat de Catalunya. A més a més hi haurà una formació al voltant de l'experiència de voluntariat Internacional en la conservació de la natura de l'associació portuguesa Montis.

Es pot consultar el programa complet en aquest enllaç, i fer la inscripció per via del formulari en línia. La participació és oberta a totes les persones interessades, però el nombre de places és limitat i es donarà preferència a les persones que pertanyen a organitzacions membres de la XCT i/o de la XVAC.

Data: 

Dimarts 06 nov

Hora: 

09:00

Organitzador: 
XCT XVAC
Correu electrònic de l'organitzador: 
asubirana@xct.cat