Jornada Compliance i Tercer Sector: Responsabilitat penal de les associacions i fundacions

La jornada anual de Suport Tercer Sector es centrarà en la prevenció dels riscos penals en organitzacions no lucratives. Font: Suport Tercer Sector.
Barcelona
Dimarts, 26/11/2019

El 26 de novembre, Suport Tercer Sector organitza la jornada al Palau Robert, Barcelona.

El proper dimarts 26 de novembre a les 9.30 h, Suport Tercer Sector, en col·laboració amb el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), l'Associació Espanyola de Compliance (ASCOM), l'Oficina Antifrau de la Generalitat de Catalunya, l'Oficina de Transparència i Bones Pràctiques de l'Ajuntament de Barcelona i la Federació ECOM, organitzen la Jornada Compliance i Tercer Sector: Responsabilitat penal de les associacions i fundacions.

La jornada anual de Suport Tercer Sector es centrarà en la prevenció dels riscos penals en organitzacions no lucratives (Compliance penal).

El Compliance penal és un instrument per a la millora de la gestió de les organitzacions del Tercer Sector i cada vegada més entitats aposten per desenvolupar normatives i protocols interns amb l’objectiu d’evitar riscos que poden comportar pèrdues i sancions importants.

La jornada s’iniciarà abordant els elements clau d’un programa de prevenció de delictes eficaç en fundacions i associacions i els aspectes pràctics de la Responsabilitat Penal.

La segona part de la jornada es centrarà en la relació entre Administració Pública i entitats del Tercer Sector, experiència en la implantació del canal ètic/canal de denúncies i el Compliance com a eina de millora de la gestió de les entitats.

Per finalitzar, es farà un repàs del registre horari i les obligacions que se’n deriven, a més de la presentació d'una app gratuïta amb versió web per a entitats no lucratives.

Alguns dels ponents de la jornada són Francisco Bonati, vicepresident de la Secció de Compliance de l'ICAB, José María Torras Coll, magistrat de l'Audiència provincial de Barcelona i Lourdes Parramon, cap de l'Àrea de Relacions Institucionals de l'Oficina Antifrau de Catalunya.

L'assistència és gratuïta i per assistir, cal emplenar el formulari d’inscripció.

Data: 

Dimarts 26 nov

Hora: 

09:30

Organitzador: 
Suport Tercer Sector
Correu electrònic de l'organitzador: 
infosuport@fundesplai.org