Jornada de debat: ‘Volem acollir?’

El 9 de febrer, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Punt de Referència parlarà sobre la realitat de l'acollida. Font: Punt de Referència
Barcelona
Dijous, 09/02/2023

L’entitat Punt de Referència organitza una jornada al voltant de la pregunta: “Som una societat d’acollida?” Es farà el 9 de febrer al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Una conversa entre la investigadora de l’àrea de migracions del CIDOB, Blanca Garcés, i Aicha El Hayty i Alpha Oumar Diallo, joves de l’entitat Punt de Referència, obrirà la jornada ‘Volem acollir?’ Acollir serà la paraula al voltant de la qual es mourà tota aquesta tarda de converses i relat d’experiències amb la qual l’entitat tanca les celebracions dels seus vint-i-cinc anys.

La jornada, que presentarà el periodista de TV3 Carles Prats, es farà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), al carrer Montalegre, 5, de Barcelona. Es farà entre les 18.30 i les 21h el dia 9 de febrer. Ja es poden fer les inscripcions per reservar plaça. L’accés és gratuït i està obert a tothom.

El segon punt del programa és una taula d’experiències en primera persona en la qual des de l’escriptora i refugiada afganesa Nadia Ghulam fins al portaveu del Sindicat Manter, Abdoulaye Seck, passant per la youtuber i presentadora del ‘SomSX3’, Maria Bouabdellah Shaimi, parlaran de si s’han sentit o no acollides. També hi participaran donant el seu punt de vista com a periodistes Montse Santolino i Xavier Aldecoa.

L’altra taula serà més tècnica i, sota el títol ‘El dret a ser acollit. L’obligació d’acollir’, hi participaran com a activistes pels drets humans Francesc Mateu i Victòria Molins; la periodista Helena Maleno, i Cristina Ruano i Josep Riera, que han acollit persones migrades a casa seva. Al web de Punt de Referència es pot veure el programa de la jornada amb detall.

Punt de Referència treballa des del 1997 per afavorir la plena emancipació del jovent vulnerable, principalment el jovent extutelat en el moment de la seva sortida dels centres de protecció quan fan divuit anys.


Data: 

Dijous 09 febr

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Punt de Referència
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@puntdereferencia.org