Jornada de presentació de l'informe 'Discriminació i comunitat gitana 2018'

Portada de l'informe 'Discriminació i comunitat gitana 2018'
Barcelona
Dimecres, 27/02/2019

L'informe analitza la discriminació interseccional, amb especial atenció a les dones gitanes. Es presentarà a Barcelona, el 27 de febrer.

La Fundación Secretariado Gitano publica cada any un informe anual sobre la discriminació que pateix aquesta comunitat. L'informe 2018 se centra en les dones gitanes, i presenta els casos de discriminació recollits a l'Estat espanyol per la Fundació durant l'any 2017, així com, els avenços, les bones pràctiques i la jurisprudència més recent en matèria de discriminació.

Així, l'informe 'Discriminació i comunitat gitana 2018' recull 232 casos de discriminació registrats, en què han estat víctimes persones gitanes pel sol fet de ser-ho. La majoria dels casos s'han produït en l'àmbit dels mitjans de comunicació i Internet, amb un total de 101 casos, i en l'accés a béns i serveis, amb 44 casos. En l'ocupació s'han produït 29 casos, en educació 17 i en l'àmbit de l'habitatge 17.

Per poder aprofundir en les dades de l'informe, dimecres 27 de febrer, a les 16.00 hores, es realitzarà un acte de presentació al Museu d'Història de Barcelona (sala Martí l'Humà).

Programa:

16.00 h. Recepció i lliurament de l'informe

16.30 h. Inauguració de l'acte i presentació de l'informe

  • Carme Méndez, directora de la FSG a Catalunya.
  • Sara Giménez, directora del Departament d’Igualtat i Lluita contra la Discriminació de la FSG i Presidenta de l'ECRI (Comissió Europea Contra el Racisme i la Intolerància).

17.45 h. Conferència: 'Principals problemes en la investigació i enjudiciament de delictes d'odi des de la perspectiva de la víctima'.

  • A càrrec de: Miguel Ángel Aguilar, fiscal coordinador de Delictes d'Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona.
  • Presenta: Bianca Galusca, tècnica d'Igualtat FSG a Catalunya.

Debat i torn obert de paraules.

19.00 h. Tancament

  • Carme Méndez, directora de la FSG a Catalunya.

Per assistir-hi, cal confirmar assistència escrivint a fsg.barcelona[arrova]gitanos.org o trucant al número 932745582.

Data: 

Dimecres 27 febr

Hora: 

16:00

Organitzador: 
Fundación Secretariado Gitano
Correu electrònic de l'organitzador: 
fsg@gitanos.org